Politikere dropper millionbesparelse: Specialundervisning og handicapområdet friholdes alligevel

0

Økonomiudvalget besluttede i formiddags at tilbageføre de sidste 4,1 million til specialundervisningen og handicapområdet, der blev ramt af besparelser i sidste års budgetforlig.

Roskildes folkeskoler og kommunens handicappede bliver alligevel ikke udsat for den millionbesparelse, som de ellers havde udsigt til i år.

Det er faktum efter et møde i Økonomiudvalget i formiddags, hvor det lykkedes en gruppe politikere med Roskildes borgmester Joy Mogensen i spidsen at finde de resterende 4,1 millioner kroner til henholdsvis special- og voksenhandicapområdet, som dermed friholdes for den klækkelige besparelse, der ellers skulle udmøntes i 2018 på grund af manglende prisfremskrivninger i forbindelse med sidste års budgetforlig.

Forklaringen på, at det nu er lykkedes politikerne at finde pengene, lyder, at sidste års driftsbudget, der netop er blevet gjort op, har leveret et overskud på 38,6 millioner kroner.

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at friholde de to områder, og jeg håber, at dagens beslutning giver tryghed. Samtidig er det vigtigt, at vi lærer af sagen, så vi ikke bruger den metode (undladte prisfremskrivninger red.) fremadrettet til at få budgetterne til at balancere. Det har været mærkeligt at konstatere, at enkelte partier i byrådet ikke vidste, at det ville have konsekvenser”, siger Roskilde borgmester Joy Mogensen (S).

Fra besparelse på 8,2 millioner kroner til friholdelse
Sagen om de manglende millioner begyndte tilbage i oktober måned 2017, hvor Paperboy kunne fortælle, at forligspartierne S, V, SF, K og R bag 2018-budgettet havde undladt at prisfremskrive specialområdet. Efterfølgende kom det frem, at også voksenhandicapområdet stod til at blive påvirket, og i januar i år kunne forvaltningen så opgøre den samlede besparelse til 8,2 millioner kroner.

I februar lød det, at Økonomiudvalget nu havde fundet halvdelen af de 8,2 millioner kroner ved at beskære de øvrige kommunale ressortområder, og her godt en måned senere er en total friholdelse altså pludselig en realitet.

”Jeg vil ikke være med til at friholde områder for besparelser, før jeg kan henvise til, hvor pengene skal tages fra. Nu har det vist sig, at der er et overskud på budgettet – vel at mærke et overskud vi ikke kunne regne med på forhånd”, siger Joy Mogensen.

Deltag i debatten
Del.