Politiet til unge fartbøller: overhold hastigheden

0

Midt- og Vestsjællands Politi er bekendt med trafiksituationen på Bakkesvinget og Bakkedraget, hvor naboerne til Roskilde Handelsskole fortsat klager over utryghedsskabende bilister. Ordensmagten vil dog ikke love mere fartkontrol.

“Overhold hastighedsbestemmelserne, vær agtpågivende og vis hensyn, for der skal være plads til alle”.

Sådan lyder den klare opfordring fra Midt- og Vestsjællands Politis færdselschef til de studerende på Roskilde Handelsskole ovenpå en episode i forrige uge, der nemt kunne have endt i en alvorlig ulykke.

“Min kone og jeg kommer kørende ned ad Bakkesvinget med retning mod Bakkedraget i vores bil, da først ung pige i hvid Toyota og dernæst en ung mand i en sort BMW kommer blæsende ud fra handelsskolen. Vi når kun lige akkurat at bremse”, fortæller Jan Eriksen om oplevelsen forrige uge, som villaejeren valgte at anmelde til politiet.

”Det der foregår er groft og uforsvarligt, og det skal stoppes” mener Jan Eriksen, der er godt træt af de unges kørsel i villakvarteret.

“Det der foregår er groft og uforsvarligt, og det skal stoppes” mener Jan Eriksen, der så sent som i december måned sidste år fortalte om problemerne med trafiksikkerheden på netop Bakkesvinget og Bakkedraget i Paperboy’s spalter.

To bøder i december

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter villaejerens udlægning af trafiksituationen i området omkring Roskilde Handelsskole, der dels bunder i de studerendes manglende lyst til at overholde vigepligten – som i tilfældet med Jan Eriksen – dels at der bliver trykket for hårdt på speederen.

“Sidst vi fik anmeldelser i december måned, kørte vi en AKT-bil (fotovogn red.) op på Bakkesvinget, hvor vi efter kort tid tog to bilister for at køre for stærkt. Jungletrommerne går hurtigt, når vi kommer kørende, og i forbindelse med den pågældende kontrol gik der heller ikke lang tid, før der blev kørt pænt”, fortæller Peter Stryhn, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Vil ikke love mere kontrol

Netop den omtalte præventive effekt får dog ikke færdselschefen til at love en optrapning af fartkontrollen på Bakkesvinget og Bakkedraget.

“Når det er muligt, kommer vi derop og laver målrettet kontrol. Men det siger sig selv, at vi ikke har ressourcer til at holde deroppe hver dag”, forklarer Peter Stryhn, der er bekendt med lignende problemstillinger ved uddannelsesinstitutioner rundt omkring i politikredsen. De trafikale forseelser kan ifølge politimanden tilskrives en kultur blandt nogle unge, hvor det giver respekt blandt jævnaldrende at befinde sig på den forkerte side af færdselsloven.

“Vi ved af erfaring, at når der er mange unge samlet et sted, så vil der også være nogen, der gerne vil vise sig overfor hinanden. Så hvis den ene ikke overholder vigepligten, så skal den anden også lige gøre det”, forklarer Peter Stryhn.

Der er fortsat meldinger om hasarderet kørsel på Bakkesvinget og Bakkedraget tæt ved Roskilde Handelsskole.

Deltag i debatten
Del.