Plejecentre bliver indrettet mere demensvenligt

0

Demensalliancens boligrejsehold har kigget nærmere på kommunens plejecentre. Første skridt bliver nu at bruge 1 mio. kr. på at indrette fællesarealerne på Kastanjehaven og Kristiansminde.

Siden februar 2017 har Roskilde Kommune været medlem af Demensalliancen. Et af de temaer, der har været fokus på, er indretning af plejecentrene.

”Hvis plejecentrene er demensvenligt indrettede, bliver borgerne mere trygge, hvilket har stor betydning for livskvaliteten og kvaliteten af plejen”, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Farver og blomster
På sin tur rundt på udvalgte plejecentre i kommunen, kiggede boligrejseholdet blandt andet på indretningen af fællesarealerne, og her var der flere steder rum for forbedring. Derfor bliver de lange gangarealer på plejecentrene Kastanjehaven og Kristiansminde nu genindrettet.

Indretningen bliver mere fx med bedre belysning, farver og møbler, blomster mv. som alt sammen hjælper med til at definere gangarealernes afgrænsning. Det er ikke første gang, der er fokus på en mere demensvenlig indretning af kommunens plejecentre.

”Vi er bekendte med, at behovet er til stede, og har tidligere bevilliget penge til en mere demensvenlig indretning af Sct. Jørgensbjerg, Bernadottegården og Asterscenteret. Derfor er det glædeligt, at nogle af de plejecentre, der ikke fik andel i midlerne sidst, nu får muligheden”, slutter Morten Gjerskov.

Deltag i debatten
Del.