Persillepigen er tilbage

0

Signe Faurholdt åbner grønthandler i det tidligere Laura’s Bakery på Stændertorvet.

”Jeg er kommet tilbage, fordi det var det, der føltes helt rigtigt. Og så giver jeg den bare alt, hvad jeg har”, siger Signe Faurholdt alias Persillepigen, der åbner på Stændertorvet den 15. februar.

Navnet til trods er Persillepigen oprindeligt kendt for sine blomster i både Roskilde, Lejre og Køge. Men nu er Signe Faurholdt tilbage i Roskilde med en passion, der ligger endnu bedre til butikkens navn: frugt og grønt. Stedet er det tidligere Laura’s Bakery på Stændertorvet, og den beliggenhed kunne ikke være meget bedre.

”Jeg kommer til at ligge sammen med nogle fede butikker, hvor der kommer masser af kunder”, siger Signe Faurholdt, der undersøgte kundestrømmene i gågaden grundigt, inden hun skrev under på kontrakten.

Råvarer og ekspertise
Opskriften på succes er tilsyneladende enkel – Persillepigen genopstår som grønthandler efter en periode som indkøber for Torvehallerne i København. Det er således med netværket på plads, at Signe Faurholdt nu arbejder dagen lang for at få butikken klar til et bugnende udvalg af sæsonens frugt og grønt.

”Jeg skal holde fokus på det, jeg er bedst til. Og så tror jeg på, at man skal starte lavest i fødekæden og så arbejde sig op”, siger grønthandleren, der vil friste roskildenserne med de bedste råvarer og den største ekspertise.

”Det skal være svulmende lækkert, og du skal altid kunne få et tip til aftensmaden. Du kan også bare købe et enkelt løg eller en halv agurk. Jeg tror på, at det er vejen frem for at undgå madspild”, fortsætter hun.

Kurv til døren
Servicen udstrækker sig også til en succes fra tiden i Køge, som Signe Faurholdt vil gentage i Roskilde.
”Jeg leverer kurve bugnende af frugt og grøntsager til din dør, og så stiller du bare den tomme kurv, når vi kommer igen med nye forsyninger mandagen efter”, siger Persillepigen, der også vil have en familiekonto i butikken.

”Hvis ungerne lige skal have en banan i frikvarteret, så bliver det bare skrevet på kontoen”, siger grønthandleren, der lever med en helt særlig døgnrytme.

Først til mølle
”Jeg går i seng kl. 20, og står så på Grønttorvet kl. 3:15. Det er godt givet ud at være der tidligt, for det er først til mølle, hvis man skal have de bedste varer”, siger hun.

Tilbage i butikken i den tidlige morgen pakker hun så frugt og grønt til sineerhvervskunder, hvorefter hun er klar til at åbne butikken kl. 6.

”Til gengæld tager jeg hjem til en middagslur kl. 12, hvor jeg så har nogle erfarne medarbejdere til at dække ind for mig, indtil jeg er tilbage”, griner Persillepigen.

Deltag i debatten
Del.