Økokøer danser på Herslev Bryghus

0

Lørdag den 22. april slippes køerne fri på markerne ved det økologiske bryghus.

Forår betyder flere solskinstimer til både mennesker og dyr, og på Herslev Bryghus er det de firbenede af slagsen, der om kort tid kan fejre afslutningen på den kolde tid.

Lørdag den 22. april kl. 12 sættes 18 kalve og fire køer på græs ved det økologiske bryghus, der sidste år indledte et samarbejde med Østagergård i bestræbelserne på at styrke den økologiske produktion.

”Dagen markerer starten på en ny vækstsæson og er samtidig en meget publikumsvenlig oplevelse, hvor glade køer og kalve kommer på græs og mærker foråret”, forklarer Tore Jørgensen, indehaver af Herslev Bryghus.

”Det er en økologisk model, der også giver mening økonomisk”, forklarer Tore Jørgensen.

Økologi og økonomi
Det er andet år, bryghuset skal have kvæg fra Østagergaard gående hos sig. Og selvom klovdyrene måske kan virke som lidt af en afstikker fra ølproduktionen, er ordningen nøje gennemtænkt.

Når Herslev Bryghus dyrker korn til malt, bruges gødning fra dyrene, der samtidig fodres med mask – restproduktet, der bliver tilbage, når malten er blevet brugt i ølproduktionen – hvilket igen giver ny gødning til kornmarkerne. Dermed er et økologisk kredsløb etableret. Et kredsløb, der gavner både bryggeriet, Østagergaard og de 18 stykker kvæg, der er udset til at skulle ende som kvalitetskalvekød på lokale restauranter.

”Det er en økologisk model, der også giver mening økonomisk”, forklarer Tore Jørgensen, der glæder sig til at uddybe samarbejdet for publikum den 22. april.

”Vi er meget optagede af at formidle, det vi gør herude på en pædagogisk måde, så folk forstår sammenhængen og dermed bliver bragt tættere på det, de spiser og drikker”, siger bryggeren.

Deltag i debatten
Del.