Ny ejendomsfond hjælper INSP på vej

0

Fonden Roskilde Festival har doneret 350.000 kr. til stiftelse af den ejendomsfond, som skal bringe INSP videre med at realisere visionen om et inspiratorium i de gamle bygninger på skoleslagteriet i Roskilde.

For INSP er det en milepæl og en vigtig lokal opbakning, fortæller direktør Anni Ehlers:

“Vi har brugt næsten tre år på at forberede projektet. Ejendomsfonden er det sidste formelle, der skal på plads inden vi overtager bygninger og kan komme videre med at fundraise til at sætte dem i stand. Det betyder meget for os, at det er Fonden Roskilde Festival, der går ind som stifter og det er et stærkt signal til andre”, siger hun.

Fonden stiftes for at blive ejer af bygningerne og skal senere som bygherre stå for at gennemføre en efterhånden meget tiltrængt renovering og udvidelse af de gamle bygninger. INSP-bestyrelsesformand og arkitekt, Nanna Vöge, forklarer behovet:

“Vi er vilde med de gamle bygninger og vil gerne bevare dem som en del af områdets historie. De trænger til en kærlig hånd og pladsen skal udvides for at kunne rumme sårbare unge, kreative iværksættere, musik, mad, samarbejdspartnere i forenings- og kulturlivet, kommunen, uddannelser, erhverv, kommende beboere i kvarteret og de mange gæster udefra, som synes, vi har gang i noget spændende og helt nyt her midt i Roskilde. Potentialet i det alt sammen kan ikke realiseres uden vi får skabt den bedre og større ramme”, siger hun.

Om baggrunden for donationen, siger administrerende direktør fra Roskilde Festival Signe Lopdrup:

“Vi ved fra vores egen historie, hvor vigtig den lokale anerkendelse er for at kunne blive ved og udvikle sig. INSP! er et stort aktiv for Roskilde og leverer et betydningsfuldt bidrag til at få især flere unge aktivt med i fællesskabet. For os handler donationen om at bane vejen for, at INSP! kan få de rammer, der skal til for at folde idéen om et inspiratorium ud og kunne blive ved med at sætte positivt præg på Roskildes udvikling”.

Bestyrelsesmedlemmer og det samlede projekt præsenteres efter sommerferien.

Deltag i debatten
Del.