Mindst bureaukrati i Roskilde

0

Roskilde har landets mest effektive kommunale administration ifølge en ny stor undersøgelse. Det lader dog ikke til at komme fx de ældre til gode.

En ny sammenlignende undersøgelse fra Ugebrevet Mandag Morgen placerer Roskilde Kommune som nr. 21 ud af landets 98 kommuner. Tallet er et gennemsnit fremkommet ved at måle kommunerne på en lang række parametre, der således trækker henholdsvis op og ned i den samlede vurdering.

Bedst til prisen
Med til at trække Roskilde nedad er området ’Ældreomsorg, udgifter og levetid’, hvor Roskilde må se sig hensat til en 80. plads. Også på området ’Børn, unge og skole’ er der rum for forbedring med en samlet 54. plads. Til gengæld ligger Roskilde på et flot 2. plads på området ’Kultur, fritid og borgerservice’, og indtager sågar en førsteplads blandt alle 98 kommuner, når det kommer til effektiv administration. Roskilde ligger således med en pris pr. borger på 5.353 kroner til kommunal ledelse og administration på en klar 1. plads hvad angår omkostningseffektivt bureaukrati.

Få ældreboliger
Den effektive administration til trods lader de frigivne ressourcer ikke til at tilflyde ældresektoren. Målt på prisen havner Roskildes ældre-madordning på en 64. plads, og udbuddet af plejeboliger skraber næsten bunden med knap 23 boliger til rådighed pr. 1000 borgere over 65 år, hvilket placerer Roskilde på en 94. plads. Formand for Social- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov undrer sig over placeringen, men erkender, at der er behov for at kigge på området.

”Vi skal i gang med en analyse af behovet for ældreboliger. Er der fx nogle, der ikke bliver brugt? Vi gør jo alt, hvad vi kan, for at bygge mindre boliger til ældre over alt i kommunen, for vi har ældre borgere, der er nødt til at flytte ud af kommunen, hvis de vil have noget mindre at bo i. Så det står højst på vores prioriteringsliste for de kommende år”, siger han

Deltag i debatten
Del.