Milepæl for kystsikring i Jyllinge Nordmark

0

Den sidste klagefrist med opsættende virkning for kystbeskyttelsen i Jyllinge Nordmark er nu udløbet.

, der forventes at lande på et byrådsmøde onsdag den 25. april.

”April 2018 vil jeg huske som tidspunktet, hvor vi endelig gik fra planlægningen og alt det juridiske til at blive konkrete, så vi kan få beskyttet de mange udsatte borgere i Jyllinge Nordmark”, siger borgmester Joy Mogensen og fortsætter:

”Der er gået over 4 år, siden Bodil som den første store stormflod ramte området. Og hver vinter siden har vandet været truende nær på. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi endelig ser ud til at være kommet igennem den kæmpe labyrint af love og regler og kan fokusere på at få bygget sikringen mod vandet.”

 

Glæde hos digelag

Hos digelaget i Jyllinge Nordmark er der tilsvarende glæde over, at kystsikringen nu går ind i en ny fase.

”Folk er enormt lettede. Det er lige før, de står med skovlen i hånden og er klar til at grave. De bliver lidt skuffede, når vi fortæller dem, at vi først lige skal vente på et halvt års EU-udbud, men har forståelse for tidsforløbet. Så helt overordnet er folk jo kisteglade,” siger Philip Lange Møller, der er formand for digelaget i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg. Sikringen mod stormflod i Jyllinge Nordmark omfatter både diger langs fjorden og Værebro Å og et sluseanlæg ved åen.

Fordi projektet er så stort, skal det i EU-udbud. Et sådant udbud har nogle faser og tidsfrister, der ikke kan forkortes. Der er en såkaldt prækvalifikationsperiode, der udløber i midten af maj. De firmaer der vurderes at være kvalificeret til denne specielle opgave, regner derefter på tilbud fra midten af maj til den 27. juni. Tilbuddene skal så kontrolleres inden byrådet kan behandle dem på det første møde efter sommerferien.

 

Deltag i debatten
Del.