”Midgårdsormen vokser, spyer ild og giver lyd fra sig”

0

Midgårdsormens besøg i Roskilde slutter med ragnarok i form af lysshow og bulder og brag.

Til fredag den 19. januar har en lysdesigner fra INSP Sound programmeret sin udgave af Ragnarok i et flot og ”ildsprudende” lysshow. Det er på fra kl. 16 til 23 og en god anledning til en gåtur ved Midgårdsormen.

Lørdag den 20. januar kl. 13-14 kan man selv bidrage til lydsiden af Ragnarok og med bulder og brag i en STOMP koncert ledet af Anders Hvidberg-Hansen være med til at sige farvel til Midgårdsormen.

For at være med i STOMP koncerten kræver det blot, at man tager noget vellydende plastikaffald med hjemmefra. Noget man synes kan lave god lyd, når man slår på det eller slår det mod hinanden. Ja, og at man tager godt med varmt tøj på, for STOMP koncerten er udendørs ved Midgårdsormen på det grønne område ved Vikingeskibsmuseet. AffaldsImperiet vil stille lidt ekstra ”slagtøj” til rådighed, så kom alligevel, selv om du lige har afleveret al plastaffaldet på genbrugspladsen. Alle børn og voksne er velkomne til at deltage.

Ikke nogen parentes

Foreningen AffaldsImperiet har oplevet stor og god interesse for deres lys- og plastinstallation Midgårdsormen, som er lavet med genbrugsplast lånt fra ARGO. Den store Installation har siden 6. januar været et iøjnefaldende element på det grønne område ved Vikingeskibsmuseet. Om aftenen er den flot oplyst i et lysdesign lavet af Jonathan Jensen fra INSP Sound. Gæster ved AffaldsImperiets events ved installationen har spurgt ind til AffaldsImperiets arbejde og har fortalt om egne holdninger og handlinger i forhold til plastikforbrug, sortering og genanvendelse. Der har været mange lokale gæster, men også mennesker fra mange andre steder i Danmark og verden har snakket med. De mange nye input og kontakter, som foreningen har fået, resulterer i, at arbejdet med emnet plastik ikke kun bliver en interessant parentes i AffaldsImperiets virke, men fortsat vil have en vigtig plads i undersøgelser og begivenheder, som foreningen vil stå for.

Installationen Midgårdsormen er en platform for begivenheder relateret til det store og stigende plastikforbrug og der har i den forgangne uge været aktiviteter, hvor man har kunnet tale med personer fra AffaldsImperiet om plastikudfordringen. Foreningen har i sit formål en kreativ tilgang til de vigtige bæredygtighedsspørgsmål, man tager op, og der har ved Midgårdsormen været vist, hvordan man laver lysdesign til installationen med programmerbare led-lamper. Børn og voksne har sammen med AffaldsImperiet tegnet og malet flot udsmykning til Midgårdsormen. Genbrugs­symboler, flasker, fisk og farverige midgårdsorme er blandt motiverne. Den lokale lærer, Hanne Eble Jacobsen, og elever fra to andenklasser på Trekronerskolen har i et stykke tid arbejdet med både mytologi og bæredygtighed og har tegnet og skrevet historier, som man nu kan se som udsmykning på Midgårdsormens rammer.

Oplysninger om AffaldsImperiet, installationen Midgårdsormen og de nævnte events kan man få ved at læse på affaldsimperiet.wordpress.com. Man kan også kontakte AffaldsImperiet på mail affaldsimperiet@gmail.com.

Deltag i debatten
Del.