Mere vind i det kommunale elforbrug

0

Roskilde Kommune investerer fem millioner kroner i en relativt ny vindmølle, Tjørntvedmøllen, ni kilometer udenfor Sorø.

Efter investeringen vil vindmølleandele i 2018 udgøre en strømproduktion svarende til ca. 11 procent af den kommunale virksomheds elforbrug, mens produktion fra kommunens egne solcelleanlæg bidrager med yderligere 9 procent. I budgetterne for 2016 og 2017 var der igen afsat 2 gange 2,5 mio. kr. til vindmølleandele, men det har taget tid at finde et egnet projekt. Det er nu lykkedes med hjælp fra den lokale virksomhed Momentum Gruppen A/S.

Fejer for egen dør

“Når kommunen appellerer til borgere og virksomheder om at bidrage til reduktion af CO2-udledningen, er det vigtigt og naturligt, at kommunen fejer for egen dør. Det gør vi blandt andet ved at energirenovere vores mange bygninger, ved køb af hybrid- og elbiler i stedet for benzin- og dieselbiler og vi tager næste skridt, når vi forhåbentlig inden længe kan indsætte elbusser på vores flere af vores buslinjer, som de første i Danmark. Vi kan dog ikke undvære varme og el. Så derfor investerer vi i vindmølleandele, for også på den måde at bidrage til den grønne omstilling af energiproduktionen”, siger den nye formand for kommunens Klima- og Miljøudvalg Karim Friis Arfaoui.

Deltag i debatten
Del.