Lokalepolitikere: Fantastisk initiativ

0

Byrådsmedlem Merete Dea Larsen (DF) og kandidaterne Michael Højbjerg og Pierre Kary (S) roser Lynghøjskolens elevråd. ”Vi skal hver især tage ansvar”, lyder det.

Lynghøjskolens elevråd gjorde ret i at spærre skolens parkeringsplads af for at sætte fokus på det daglige trafikkaos ved skolen.

Sådan lyder det på tværs af partiskellene i Svogerslev, hvor de lokale politikere klapper i hænderne over sidste uges happening.

”Jeg synes det var et fantastisk initiativ, for det viser at der er behov for forandring. Der er problemer med trafiksikkerheden ved flere skoler i Roskilde, og jeg er stolt over at min lokale skole, går forrest og ikke mindst, at eleverne selv forsøger at bidrage”, siger byrådsmedlem Merete Dea Larsen (DF), med henvisning til at hun selv har to sønner gående på Lynghøjskolen

Den lange sikre vej
Også hos den lokale Venstrekandidat til Kommunalvalg 2017 får elevinitiativet rosende ord med på vejen.
”Jeg synes det er fint, at man prøver på at ændre nogle normer og den måde man plejer at gøre tingene på. Den måde skolen er lagt ud på giver en naturlig begrænsning, og der er det fornuftigt at få forældrene til at se på alternativerne”, siger Michael Højbjerg (V).

Han har selv en søn på fire, som efter planen skal starte på Lynghøjskolen om få år.
Ville du selv være tryg ved at lade din søn gå til skole?

”Ja men jeg bor også på et sted, hvor den naturlige vej for min knægt ville gå over fodgængerfeltet og videre ad stisystemet. Problemet drejer sig om dem der bor i den vestlige del af Svogerslev, for der er den hurtigste vej op ad Lynghøjen”, siger Venstrepolitikeren.

Alle skal tage ansvar
Hos Socialdemokratiet kalder man afspærringen ”fantastisk” og lægger samtidig op til en mulig gentænkning af trafikindsatsen i Svogerslev.

”Det er vigtigt, at vi hver især tage ansvar, og hvis det her initiativ bliver startskuddet til at flere børn kommer i skole på egen hånd, mener jeg også, at vi politikere bør se på, om der findes en bedre løsning, end den vi hidtil har diskuteret. Men det betyder naturligvis ikke, at kommunen ikke skal tage ansvar”, forklarer Pierre Kary med henvisning til forårets tværpolitiske udspil Sikker Trafik i Svogerslev, som S, V og DF i fællesskab stod bag.

Partiernes tre lokale byrådskandidater afviser samtidig afspærringen af parkeringspladsen som en permanent løsning.

”Jeg er ikke tilhænger af, at der skal lukkes af, for i de helt små klasser er det naturligt, at forældrene går med ind og hjælper med tasken og får sagt hej til læreren. Men de større børn bør naturligvis gå eller cykle selv”, lyder det fra Merete Dea Larsen.

Deltag i debatten
Del.