LEGO-konkurrence har vokseværk

0

First LEGO League er på blot ét år vokset fra 19 til 32 hold, og dermed er den roskildensiske udgave af videnskabskonkurrencen for skoleelever nu den 6. største i Skandinavien. Startskuddet går i Trekronerhallen den 11. november.

Den 11. november forvandles LEGO på ny til bevægelige figurer og kørertøjer, når naturvidenskabsinteresserede skoleelever fra Roskilde igen står overfor hinanden i en dyst på byggeri, programmering og kørsel med robotter. Siden premieren sidste år er konkurrencen, der bærer det mundrette navn First LEGO League, vokset fra 19 til 32 hold, og det gør den klodsede konkurrence til det sjette største af sin art i Skandinavien.

”Der var mange ude og overvære konkurrencen sidste år, og det har helt årsagen til, at antallet af hold er vokset”, fortæller Tommy Rasmussen, skolelærer på Trekronerskolen og projektleder på First LEGO League.

Hovedparten af de 360 elever der deltager i First LEGO League stiller op i hovedkonkurrencen for de 10-16-årige, mens lillebroren First LEGO League jr. byder på opgaver i mindre skala for de seks til niårige. Årets tema med titlen HydroDynamics er til gengæld ens for alle kombattanter og byder på udfordringer med vandets kredsløb som den narrative ramme omkring robotterne for på den måde at kombinere leg og viden.

”Det handler om, hvordan vi mennesker agerer overfor udfordringer, der er forbundet med at forbruge vand. Kan vi gøre det på en smartere måde, og hvordan håndterer vi oversvømmelser i forbindelse med kæmpe regnskyl?”, forklarer Tommy Rasmussen.

Deltag i debatten
Del.