Leder af Roskilde Friskole: Vi er ikke en del af en Tvind-koncern

0

I et skriftligt svar slår Ole Tarp fast, at Skolerne i Boserup er en del af et ”interessefællesskab”, men ellers ikke har tilknytning til en Tvind-koncernen.

Hos Skolerne i Boserup, der ifølge forvaltningen netop nu har 10 borgere i forskellige tilbud, afviser man blankt at have forbindelser til Tvind-koncernen til trods for, at de enkelte institutioner alle betaler husleje til den Tvind-ejede Fond Fælleseje.

Hver institution er uafhængig med egen bestyrelse, økonomi og revision, lyder forklaringen.

”Tvind er et interessefællesskab, hvor der udveksles pædagogiske erfaringer, og hvor vi går sammen om kultur- og sportsarrangementer”, skriver Ole Tarp, leder af Roskilde Friskole, i en mail til Paperboy.

”Ikke en del af koncern”
Skolerne i Boserup lejer lokaler af Tvind-fonden Fælleseje, du er leder af Roskilde Friskole, sidder i flere skolebestyrelser, der alle lejer lokale af Tvind og er samtidig medlem af Tvinds lærergruppe. Gør det Skolerne i Boserup til en del af en Tvind-koncern?

”Tilsyn Midt i Silkeborg har i 2014 fastslået, at de 37 opholdssteder, der lejer bygninger af DSI Fælleseje, ikke er koncernlignende. De 37 opholdssteder har fx ikke en betydelig samhandel som er en forudsætning for at være koncernlignende. Og med en lejekontrakt bliver man ikke umiddelbart en del af en koncern med udlejeren. At jeg er med i Tvinds lærergruppe er en privatsag.”

Tarp: Vi har sparet kommunale kroner
Hvad er din kommentar til, at Venstre og Socialdemokraterne vil stoppe visitationen af borgere til skolen?

”Hidtil har Roskilde Kommune sparet sociale ydelser til elever fra Boserup, som det er gået godt for. Dette håber jeg at politikerne vil huske på”, siger Ole Tarp, der i den forbindelse nævner flere eksempler på unge, der er kommet i beskæftigelse efter at have gået på skolen.

Hvilke konsekvenser får det for Skolerne i Boserup, hvis Roskilde Kommune stopper med at visitere borgere til jeres tilbud?

”Her og nu vil det ikke have den store betydning, da Roskilde Kommune ikke vil tage elever ud der går på skolen. På sigt vil det få betydning, da Roskilde er én af de kommuner, der sender elever til skolen.”

Ifølge DR har flere institutioner med relation til Tvind lejet bygninger af fonden Fælleseje, til priser der overstiger det generelle markedsniveau. Kan du fuldstændig afvise, at I betaler en husleje til fonden Fælleseje, der er højere end markedsniveau?

”Ja. Alle lejeforhold er godkendt af tilsynet eller af Roskilde Kommune.”

Deltag i debatten
Del.