Kystsikring på en time

0

Roskilde Havn er klar til næste stormflod.

En ny mur er nu færdig, og digelaget ved Roskilde Inderfjord vest har holdt beredskabsøvelse for at teste den del af sikringen, der skal sættes op, hvor der er ”huller” i muren. Det hele kan være klar på en time.
Kystsikringen er en fast mur på lidt under 1 meter i højden.

Den vil beskytte mod oversvømmelser op til 2,3 meter over dagligt vande. Til sammenligning steg vandet til 2,06 meter i forbindelse med stormen Bodil i 2013.

I muren er der indbygget gennemgange fra de bagvedliggende private haver. Der er to større gennemgange ved roklubben og sejlklubben. Gennemgangene bliver lukket med planker i aluminium, når vandet stiger – en foranstaltning der netop er blevet afprøvet for første gang.

Kystsikringen dækker hen til broen ved Vikingeskibsmuseet, da stykket fra vandrehjemmet til broen allerede er sikret. Vikingeskibsmuseet sikrer selv Museumsøen og museet.

Langs muren bliver der i indhak lavet siddemøbler i hårdt træ. Der kommer ny lamper, og belægningen bliver udskiftet. Det sker sidst på foråret, når jorden er tilstrækkelig varm til, at belægningen kan komme på.

Deltag i debatten
Del.