Kritiserer omkørsels-skiltning på Frederiksborgvej: “Dårlig service overfor turisterne”

0

Arbejdet med den nye rundkørsel ved Skt. Josef Skole er skiltet så ringe, at turister fra både ind- og udland har store problemer med at gennemskue vejen til bymidten, lyder det fra en nabo til vejarbejdet.

“Det er dårlig service overfor turisterne, der kommer for at se vores smukke by”. Sådan lyder det fra Anne Saxild, der er nabo til det igangværende arbejde med at omdanne krydset Frederiksborgvej/Dronning Margrethes Vej til en rundkørsel. Et arbejde, der startede, da skolebørnene gik på sommerferie, og løber frem til den 18. august.

Hun mener, at skiltningen i forbindelse med vejarbejdet, der har lukket for kørsel til bymidten via Frederiksborgvej, er uigennemskuelig for turisterne.

“Jeg har ikke tal på, hvor mange dobbeltdækkerbusser og autocampere, jeg har set køre hele vejen op til vejarbejdet for at konstatere, at de ikke kan komme igennem til centrum. Da der ikke er plads til at vende, må de bakke ned”, siger Anne Saxild, der understreger, at hun ikke er modstander af selve vejarbejdet, der skal øge sikkerheden for eleverne på Skt. Josef Skole.

Forvaltningen: Har adviseret busselskaber

Men Roskilde Kommune og VisitRoskilde burde have gjort mere for at orientere om situationen på deres respektive hjemmesider, lyder det fra naboen til vejarbejdet, der desuden mener, at den fysiske skiltning, der orienterer om den midlertidigt blinde vej og omkørselsmuligheder burde have været oversat til engelsk af hensyn til de mange udenlandske turister.

Arbejdet med at etablere den nye minirundkørsel, hvor Dronning Margrethes Vej krydser Frederiksborgvej skal efter planen være afsluttet den 18. august.

Hos Roskilde Kommune er meldingen, at man foruden en mail fra Anne Sax-ild ikke har modtaget klager vedrørende vejarbejdet på Frederiksborgvej, og at man via en medarbejder i Roskilde Domkirke har sørget for at advisere flere af landets busselskaber. At skilte på engelsk ville ifølge forvaltningen ikke have gjort en forskel.

“For mig at se giver det ikke meget mening. For de selskaber, vi ikke har nået med vores henvendelse, er ikke vant til at færdes i Roskilde og vil derfor heller ikke bide mærke i skiltningen”, lyder det fra Ivan Hyllested, vejchef i Roskilde Kommune.

Deltag i debatten
Del.