Konservative fordobler mandattal: ”Vi har arbejdet pragmatisk”

0

Lars Lindskov (K) er ”taknemmelig” over vælgernes dom og siger samtidig, at han tror på borgerlige aftryk i den nye byrådsperiode trods Venstres markante tilbagegang.

”Vi har haft et unaturligt lavt mandattal i den forgangne periode, så det glæder mig, at vi nu er tilbage i vælgernes bevidsthed”, siger Lars Lindskov, De Konservatives spidskandidat, om det overståede kommunalvalg, hvor det lykkedes at fordoble det konservative medlemstal i Roskilde byråd fra et enkelt til to.

”Jeg synes, at vi gennem hele den seneste byrådsperiode har ført borgerlig politik med klare konservative mærkesager inden for kultur, miljø, skoler, børn og erhverv, og samtidig prøvet at holde os hævet over enkeltsager. Samtidig har vi set på Roskilde i et overordnet perspektiv på områder som sygehus og togdrift, og det glæder mig, at vælgerne har belønnet det”, lyder Lindskovs egen analyse af partiets fremgang.

”Unikt hold”
Den konservative jyllinggenser er dog ikke meget for selv at tage æren for tirsdagens kommunalvalg.
”Jeg har godt nok været talerøret i byrådet, men generelt har vi set konservativ medlemstilgang samtidig med, at har vi haft et helt unikt hold af lokale kandidater, der har gjort det utroligt godt i valgkampen”, siger han.
Lars Lindskov benytter samtidig lejligheden til at takke alle de øvrige partier for samarbejdet de seneste fire år og ikke mindst lykønske borgmester Joy Mogensen med valgresultatet, der betyder, at Socialdemokraterne nu sidder på 16 ud af 31 pladser i Roskilde byråd og således kan mønstre absolut flertal.

Opfordrer V til pragmatisk kurs
Det faktum koblet med Venstres tilbagegang får dog ikke den genvalgte konservative politiker til at frygte et stop for borgerlige aftryk i den kommende byrådsperiode.

”Den borgerlige politik har været i fokus i den forgangne byrådsperiode, hvor vi har været med til at få en stribe erhvervsager igennem, fordi vi har ført en pragmatisk politik sammen med S, R og SF. Derfor vil jeg også opfordre Venstre til indlede en tilsvarende mere pragmatisk kurs, for vi kan få mere borgerlig politik igennem, når vi står sammen. Det kræver dog, at man arbejder konstruktivt i stedet for at fokusere på personsager”, siger Lars Lindskov.

Deltag i debatten
Del.