Det handler ikke kun om trafik i Svogerslev: Ældreboliger skal erstatte lastbiler

0

Førstegangskandidaterne Michael Højbjerg (V) og Pierre Kary (S), vil skabe større dynamik i Svogerslev ved at bygge mindre boliger målrettet borgere over 65 år.

Trafik, trafik og mere trafik. Svogerslevs problematiske infrastruktur har fyldt meget i lokalområdet såvel som nærværende avis’ spalter. Der er dog andre problemer at tage fat på i byen vest for Roskilde. I hvert fald hvis man spørger de to lokale førstegangskandidater til byrådet Michael Højbjerg og Pierre Kary.

”Siden marts måned har skolevejen fyldt alt, og det er rigtig godt, for det har der også været behov for, men det er samtidig nødvendigt at se byen i sin helhed”, lyder det fra Michael Højbjerg, der er nummer 12 på Venstres kandidatliste til kommunalvalget den 21. november.

Ældreboliger på industrigrund
Den udmelding vinder genklang hos hans lokale konkurrent til byrådet, Socialdemokratiets Pierre Kary, der også mener, at der er mere på spil i Svogerslev. Først og fremmest på ældreområdet.

”Vi har ældreboliger, men ikke nok, det er det jeg hører fra borgerne i Svogerslev. Det positive er, at vi har områder, hvor der kan bygges nyt. Hvis vi gør det, kan vi give flere ældre mulighed for at blive i Svogerslev, samtidig med at vi får skabt mere dynamik i boligmarkedet”, siger Pierre Kary, der er nummer 22 på Socialdemokratiets kandidatliste.

Både han og Michael Højbjerg er enige om, at et byggeri af nye boliger til Svogerslevs ældre borgere skal placeres i bymidten, tæt på indkøbsmuligheder og busforbindelser.

”Det ville være oplagt at bygge på industrigrunden ved siden af Lynghøjskolen. Nu har der været en masse snak om at få lastbilerne væk fra Lynghøjen, men næste skridt kunne være at ændre lokalplanen. Det er stort område, hvor der kunne få plads til mange ældreboliger og et medborgerhus, hvor man kan samles og lave masse aktiviteter”, mener Michael Højbjerg.

Behov for fitnesscenter
Det er først og fremmest idræt, de ældre skal samles om, hvis det står til de to byrådskandidater fra Svogerslev.

”Motion er et redskab til at bekæmpe en lang række sygdomme, og samtidig er det et vigtigt middel mod ensomhed. På den måde forebygger vi i stedet for at behandle på sygehuset, og det gavner både den enkelte ældre og de offentlige budgetter”, siger Pierre Kary.

På nuværende tidspunkt har byen ikke et fitnesscenter, men det skal der laves om på, mener både socialdemokraten og venstremanden.

”I Svogerslev har vi 350 medlemmer af Roskilde Ældremotion, men ikke nogen træningsfaciliteter, så de skal ind til Roskilde hver gang. Der skal vi skal have bygget et center, evt. i forlængelse af Lynghøjskolen”, siger Michael Højbjerg.

Deltag i debatten
Del.