Gammel vin

0

De 264 statslige arbejdspladser til Roskilde er gammel vin på nye flasker. Men ifølge borgmesteren smager den stadig udmærket.

I regeringens seneste runde af udflytning rykker 1800 statslige arbejdspladser fra København til provinsen, og heraf lander 264 arbejdspladser i det knap så provinsielle Roskilde. Det gælder blandt andet dele af den nye skatteforvaltning – herunder et nyt hovedkvarter for Vurderingsstyrelsen, der har til opgave at sikre retvisende vurderinger af ejendomme. Borgmester Joy Mogensen glæder sig over arbejdspladserne, selv om det smager lidt af gammel vin på nye flasker.

“Så vidt jeg kan se, er der tale om de samme arbejdspladser, som vi allerede fik under den første udflytning i sommer. Men jeg er da stadig glad for dem”, siger hun.

Udstillingsvindue

Skat er i gang med at finde lokaler, der både kan involvere offentlige og private bygninger i Roskildeområdet, men det er forhandlinger, som borgmesteren ikke har meget med at gøre. De flere arbejdspladser kan ikke måles direkte på den kommunale bundlinje, da man betaler kommuneskat i sin hjemkommune. Ikke desto mindre ser borgmesteren positivt på de ekstra statslige arbejdspladser i kommunen.

“Mange vil pendle, og nogle vil få øje på Roskilde som en attraktiv kommune og flytte hertil. Så det kan bidrage til at holde liv i lokalsamfundet og det mobile arbejdsmarked. Vi er tæt nok på København til at udnytte hovedstadens muligheder, men vi er store nok til at være en by i egen ret”, siger hun.

Deltag i debatten
Del.