Flertal vil standse støtte til Tvind-skoler

0

Et forslag fra Venstre om at stoppe visitationen af borgere til skoler, der formodes at have økonomisk tilknytning til det skandaleombruste Tvind-imperium, vinder genklang hos Socialdemokraterne.

Det skal være slut med at sende Roskildes borgere i socialpædagogiske tilbud med forbindelse til Tvind.
Sådan lyder et forslag, som Venstre i denne uge fremsætter i både Beskæftigelses- og Socialudvalget og Skole- og Børneudvalget, for at sætte en stopper for visitationen af borgere til skoler med formodet tilknytning til det skandaleombruste imperium.

”Socialtilsynet kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte en forbindelse til Tvind, og så længe det er tilfældet, vil vi fra Venstres side ikke lade tvivlen komme de omtalte skoler og tilbud til gode”, siger Bent Jørgensen (V), formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

DR-afsløringer
Udmeldingen fra Venstres borgmesterkandidat kommer, efter DR har afsløret, at 37 skoler og opholdssteder i Danmark lejer lokaler af den Tvindejede fond Fælleseje. Det gælder blandt andet Skolerne i Boserup, hvor Roskilde Kommune netop nu har 10 borgere i forskellige tilbud, som forvaltningen i en nylig redegørelse heller ikke kan afvise, har forbindelse til Tvind.

Forslaget møder opbakning hos Socialdemokraterne, der har tænkt sig at stemme for, når punktet kommer på dagsordenen i denne uge.

”Vi er enige i, at vi ikke skal visitere borgere til tilbud med tilknytning til Tvind. Det er en speciel organisation, som vi ikke er interesseret i at støtte med kommunale midler”, lyder det fra Claus Larsen (S), formand for Skole- og Børneudvalget i Roskilde Kommune.

”Tvind skal rette ind”
Ingen af de to udvalgsformænd er bekendt med problemer med det faglige niveau på Skolerne i Boserup. Alligevel mener begge, at kommunen fremover ikke skal visitere til tilbuddene.

”Vi vil naturligvis ikke gribe unødvendigt ind i de enkelte børns og medlemmers hverdag som allerede er på disse tilbud. Det er netop derfor, vi foreslår en udfasning. Ved fremadrettet ikke at visitere folk dertil, sender vi også et direkte signal til Tvind om at rette ind. Vil de ikke det, så skal de naturligvis ikke have en øre fra Roskilde Kommune”, siger Bent Jørgensen.

Kan du garantere, at borgere med behov for den type tilbud ikke kommer i klemme i fremtiden?

”Der er masser af private institutioner på det her marked, og er der særtilfælde, må kommunen selv løse opgaven. Den udfordring tager jeg gerne, i stedet for fortsat at støtte det her foretagende”, siger Bent Jørgensen.

Deltag i debatten
Del.