Far og søn udi billedkunst

0

Anders og hans far Hans Jørgen Bendixen udstiller i april, maj og juni billedkunst på Roskilde Gymnasium.

Roskilde Gymnasiums Kunstforening er vært for udstillingen, som består af i alt 60 digitale billeder, tegninger og mixed-media-værker, hvor digitale eller håndtegnede elementer dominerer. Anders påbegyndte sin karriere som billedkunstner i 2001 på Holbæk Kunsthøjskole og fortsatte senere på Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole.

Anders modtog i 2006 Roskildegalleriets talentlegat og har udstillet på blandt andet Kunstnernes efterårsudstilling, Den Frie, Kunstnernes Påskeudstilling, Århus, Galleri LABR, Roskilde og VESS showroom, Kbh.

Kunstnerisk foto
Hans Jørgen har dyrket fotografiet som hobby siden købet af sit første spejlreflekskamera i 1968. Efterbehandlingen af det digitale foto tog for alvor fart, da Hans Jørgen gik på pension ved årsskiftet 2014/15.

Det hele tog en kunstnerisk retning, da han startede på en række billedkunst-kurser hos Anders’ oprindelige læremester billedkunstner Bjørn Ignatius Øckenholt. Hans Jørgen vandt med en digital collage Roskilde Stifts pinse-plakat-konkurrence i 2017.

Collage, foto og tegning
I dag mødes far og søn med hver sit udgangspunkt omkring de muligheder, der ligger i at kombinere collage, foto og tegning. De havde deres første fælles udstilling i Svogerslev Sognegård i 2017, og har netop indgået aftale om en fællesudstilling i 2019 på Galleri Øckenlund på Frederiksberg.

Deltag i debatten
Del.