Et valg mellem to onder: Sundhedsplatformen udsat

0

Bestyrelsen for Sundhedsplatformen har besluttet at vente med at implementere den nyeste version af systemet til februar 2019.

Den udmelding fra Region Hovedstaden og Region Sjælland betyder, at nogle af de forventede forbedringer altså bliver udskudt, og det ærgrer Tina Boel Reugboe (SF), der er formand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland.

”Jeg er rigtigt ærgerlig over, at den længe ventede opdatering af Sundhedsplatformen nu må udsættes i tre måneder. Det har været et valg mellem to dårlige løsninger: at udskyde så der endnu engang skal ventes på forbedringer – eller få en opdatering, som ikke virker, som den skal”, erkender hun.

Ekstra indsats

Styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, lægger ifølge Tina Boel Reugboe vægt på, at patientsikkerheden har højeste prioritet og der frem mod overgangen gøres en ekstra indsats på sygehusene for at implementere forbedringer, der på kort sigt kan styrke brugernes anvendelse af Sundhedsplatformen.

Rigtige ressourcer

Ligeledes ønsker Tina Boel Reugboe  på vegne af styregruppen, at der udarbejdes et skøn over kommende merudgifter til Sundhedsplatformen. Samtidig er det afgørende, at man politisk prioriterer at iværksætte ekstra indsatser på sygehusene frem til overgangen, som altså kan forventes lidt inde i det nye år.

”Vi står overfor kommende budgetforhandlinger, hvor jeg igen i år, ser det nødvendigt, at der afsættes ressourcer til Sundhedsplatformen, og denne gang ressourcer, som ikke forsvinder, før vi har brugt af dem”, siger formanden for styregruppen.

Deltag i debatten
Del.