Et kunstnerisk paradigmeskift af dimensioner

0

Mia Willaume har brugt et år på et nyt projekt, der ligger langt fra hendes vante udtryk. Nu drømmer billedkunstneren om at finde et udstillingsvindue, der kan rumme hendes omfangsrige installation.

Med sine 300 centimeter og 59 månelignende objekter af overskudsemballage er kunstneren Mia Willlaumes installation ’Passende opførsel’ et tilløbsstykke, der kræver albuerum for at komme til sin ret, men værket repræsenterer på samme tid et radikalt paradigmeskift fra hendes abstrakte malerier, som hun til daglig arbejder med i atelieret Baghuset i Jernbanegade.

”Den er nu pakket sammen og står i otte flyttekasser her i Baghuset. Den har hængt hos en ven ude i en højloftet lade i St. Valby”, forklarer Mia Willaume.

Ud af komfortzonen
Selve arbejdet med installationen, der fungerer i samspil med den mindre installation ’Frit stillet’, har stået på i et år, hvor Mia Willaume først har samlet bakker, kasser og plastikposer, for dernæst at gå i gang med at bearbejde genbrugsmaterialerne med blandt andet spartelmasse, gips og papmache. Sidst men ikke mindst har Teknisk Skole i Roskilde smedet den stålring, hvor på de mange enheder er sat fast med fiksesnøre. For kunstneren har arbejdet været et stort skridt ud af hendes komfortzone, der samtidig har givet ny inspiration til fremtidige billeder.

”Jeg tror jeg fik rigtig meget lyst til at se mit formsprog i et andet medie. Det tror jeg er helt naturligt kommer til de fleste kunstnere”, siger Mia Willaume.

 

’Passende opførselsels’ 59 objekter i forskellige størrelser og former består blandt andet af overskudsemballage, spartelmasse, papmaché og gips.

’Passende opførselsels’ 59 objekter i forskellige størrelser og former består blandt andet af overskudsemballage, spartelmasse, papmaché og gips.

 

Overvejer udstillingsvindue
Men til trods for den nye udtryksform trækker det nye værk ifølge kunstneren alligevel tråde til hendes billeder.

”Jeg har altid taget udgangspunkt i mennesker og relationer, for det betyder meget for mig. Samtidig med, at det altid har undret mig, hvad der binder os sammen, og hvad der skiller os ad. Er det noget i os selv, et system, normer og værdier, eller noget helt fjerde. Så min skulptur er et billede på en situation eller en samtale”, forklarer Mia Willaume, der nu skal i gang med at undersøge, hvor installationen kan komme til sin ret.

”I øjeblikket overvejer jeg, hvad den skal. En mulighed er at gå i dialog med gallerier og udstillingshaller. Men måske er nogle interesserede i at have den hængende fast et sted, hvor den kunne passe ind”, siger den lokale kunstner.

Deltag i debatten
Del.