En samlet pakke

0

Torben Stevold havde en helt ny bestyrelse med sig, da han blev valgt til ny formand for Roskilde Handel mandag aften i den gamle byrådssal i Byens hus.

”Må jeg få fem minutter?” spurgte områdedirektør i Danske Bank Torben Stevold, da den afgående formand for Roskilde Handel, Svend Overgaard, havde gennemgået beretning og regnskab i Byens hus mandag aften.

Der kom dog til at gå lidt mere end de fem minutter, for ud over Torben Stevolds egen motivation for, at han skulle vælges som den nye formand, så havde bankdirektøren et helt hold klar som sin kommende bestyrelse.

”Bestyrelsen er sammensat ud fra butikstyper og geografi, og vi er på valg som én samlet enhed”, lod han forstå, hvorefter han kaldte den kommende bestyrelse op til præsentation.

Fra skilt til skilt
”Roskilde handler ikke kun om Roskilde bymidte. Det handler om hele Roskilde fra skilt til skilt”, understregede Torben Stevold, hvorfor Jacob Bøg fra Skoda på Københavnsvej var den første, der blev nævnt.

Herefter fulgte uddeler Jimmy Hurdisowski fra SuperBrugsen i Algade, Tina Langkilde fra Skoringen, Søren Nayberg fra Kaffeekspressen, Anne Neel fra Bahne, Lars Sloth fra Gimle, John Petersen fra Dansk Revision. Hertil kom suppleanterne Jeanette Dalsgaard fra Rådhuskælderen og Pia Enig fra Andersen og Enig.

”Er I enige om at stemme for holdet?” spurgte ordstyrer Allan Ohms ud i lokalet til samtykkende mumlen fra forsamlingen.

”Så klap ad dem!” fortsatte han.

Torben Stevold (th) overtager formandskabet fra Svend Overgaard.

Spurgt af bestyrelsen
Da Torben Stevold gik af som formand for Roskilde Handel for to år siden og overlod posten til Svend Overgaard skete det med et ønske om, at netop en repræsentant for detailhandlen skulle være formand for Rosilde Handel. Men nu er bankdirektøren altså tilbage i formandsstolen efter ønske fra den nye bestyrelse.

”Jeg gør alene dette, fordi jeg er blevet bedt om det af bestyrelsen. Jeg synes jo også selv, jeg er detailhandler. Jeg handler bare med penge”, smiler den nye formand, som også glæder sig over en aften i den gamle byrådssal uden dramatik.

”Det er dejligt, at vi slap for et rivegilde. Det er trods alt frivilligt arbejde, vi laver”, siger han.

Fakta: Derfor det nye hold
Jacob Bøg fra Skoda: ”Han repræsenterer hele Københavnsvej. Det står i vores vedtægter, at Roskilde er en handelsby fra skilt til skilt – ikke et bymidteprojekt. Vi er afhængige af handlen i hele Roskilde”, siger Torben Stevold.

Jimmy Hurdisowski fra SuperBrugsen: ”Han repræsenterer de store detailbutikker. Hvis en bymidte skal leve, skal man holde de store butikker inde i midtbyen. Og Jimmy har en stor organisation bag sig”, siger formanden.

Anne Neel fra Bahne: ”Hun repræsenterer kædebutikker, hvor vi generelt mangler medlemmer i Roskilde Handel”, siger Torben Stevold.

Søren Nayberg fra Kaffeekspressen: “Søren er manden, der har snor i en række kulturelle og musikalske aktiviteter i Roskilde. Det bringer liv og handel til byen”, siger Torben Stevold.

Tina Langkilde fra Skoringen: ”Tina har butikker i andre byer, og vi har brug for at blive klogere på, hvad man gør man andre steder, fx i Køge, som er en stærk konkurrent til Roskilde”, siger Torben Stevold.

Lars Sloth fra Gimle: ”Lars er bestyrelsens kulturpersonlighed, og kultur er med til at skabe kundeoplevelser. Vi skal gøre lagkagen større, så der er flere kunder at tage af”, siger formanden.

John Petersen fra Dansk Revision: ”Vi har brug for, at der er ro på økonomisk. John skal sikre, at pengene er der til både aktiviteter og markedsføring af byen”, siger formanden.

Pia Enig fra Andersen og Enig (suppleant): ”Pia repræsenterer de mange små, fine sidegadebutikker, som Roskilde er fuld af”, siger Torben Stevold.

Jeanette Dalsgaard fra Rådhuskælderen (suppleant): ”Lige som Pia er Jeanette roskildenser, som driver virksomhed i byen. De vågner op til en brændende platform hver eneste dag”, siger formanden.

Deltag i debatten
Del.