Eminem endelig til Roskilde Festival

0

Et musikhistorisk øjeblik er i vente, når den amerikanske rapper Eminem i 2018 omsider spiller sin første danske koncert nogensinde. Eminem har siden årtusindskiftet været den suverænt mest ønskede kunstner blandt Roskilde Festivals deltagere.

Kongen af hiphop, Eminem, bliver et af hovednavnene på årets Roskilde Festival. Koncerten, der finder sted på Orange Scene onsdag den 4. juli, bliver Eminems første danske optræden nogensinde og samtidig én af rapperens få koncerter i Europa i sommeren 2018.

Siden årtusindskiftet har Eminem været den suverænt mest ønskede kunstner blandt Roskilde Festivals gæster, og meldingerne lyder, at ventetiden belønnes med en massiv hitparade leveret af en kunstner i topform på scenen.

Den bedst sælgende rapper
Den 45-årige rapper, producer, sangskriver, skuespiller – og lejlighedsvise provokatør – er med et pladesalg på over 172 millioner album ikke alene den absolut bedst sælgende rapper nogensinde. Han er også manden bag klassiske hits som Stan, The Real Slim Shady, Without Me, My Name Is, Cleanin’ Out My Closet, Love The Way You Lie, og med Lose Yourself fra det delvist selvbiografiske drama 8 Mile blev han den første rapper, der modtog en Oscar.

Han fik sit globale gennembrud med pladen The Slim Shady LP i 1999, og efterfølgende udgivelser som The Marshall Mathers LP og The Eminem Show betragtes i dag som klassikere. Eminems niende album, Revival, udkom i december 2017. Pladen er hans ottende albumudgivelse i træk, der er debuteret på toppen af Billboards top 200-liste, hvilket ingen andre før ham har præsteret.

“Lige ved at knibe en lille tåre”
”Eminem er én af sin generations allerstørste kunstnere, så det bliver fantastisk endelig at få lov til at se ham i Danmark og så ovenikøbet på Orange Scene.

“Vi har forsøgt at få Eminem til Roskilde Festival hvert eneste år siden årtusindskiftet, så det er nærmest helt ubeskriveligt, at det endelig lykkes for os her i 2018. Jeg kan ikke komme i tanke om et større scoop end at få ham på årets plakat, og jeg var lige ved at knibe en lille tåre, da jeg endelig fik det bekræftende opkald”, siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén.

Deltag i debatten
Del.