Drømmen får vinger

0

Rødgrøn duo drømmer om at rejse en vindmølle nær Argo-tårnet.

Fra begyndelsen af det nye år kan du angiveligt formedelst 6000 kroner blive anpartshaver i en kommende 100 meter høj vindmølle, som fx kan komme til at knejse nær motorvejen i området omkring det, vi indtil for nylig kaldte Kara-tårnet.

Trekronermøllen

Det er formand for Klima- og Miljøudvalget Jonas Palludan (Ø) og klima- og miljøordfører for Socialdemokratiet Tomas Breddam, der har fundet sammen om at realisere den fælles drøm – og håbet er, at vindmøllen med arbejdstitlen Trekronermøllen kan generere grøn energi og sende bæredygtige signaler inden for få år.

Sælges på goodwill

100 meter er faktisk ikke en høj vindmølle i Danmark, hvor mange måler op mod 150 meter. En sådan lille model skal derfor indkøbes i Holland, og prisen kommer til at ligge på omkring en million euro. Hertil kommer udgifter til fundament og installation. Der skal med andre ord 1250 villige anpartshavere til at give drømmen vinger, men det ser idémagerne på med fortrøstning.

“Den vil kunne sælges på folks goodwill. Du får grøn strøm, hvis du investerer i en anpart, og så kan den bidrage til at rykke Roskilde i den rigtige retning. Alle i Trekroner får udsigt til den, og der er stor betalingsvillighed blandt beboerne”, vurderer Tomas Breddam.

Vind i vente

Ved det seneste møde i Klimarådet fremlagde Seniorforsker Asger Bech Abrahamsen fra DTU Vindenergi de foreløbige resultater af projektet ” Vind i ROSkilde-VIROS” – og resultaterne er lovende. Der ligger dog fortsat et stykke arbejde forude, fx skal den maksimale tilladelse på 25 meters højde også ændres i kommuneplanen, før projektet kan realiseres. Konsulentvirksomheden Momentum på Københavnsvej bistår med hensyn til finansieringsmodel og dannelse af vindmøllelaug, og det rødgrønne makkerpar tror på idéen.

“Der kommer til at gå nogle år – men det kommer til at ske. Vi vil gerne trække vores samfund i en klima- og miljøvenlig retning, og møllen er et konkret eksempel på det”, siger Tomas Breddam.

Deltag i debatten
Del.