Dobbelt op på læger i Trekroner

0

Region Sjælland udløste kun et enkelt ydernummer til Trekroner, men et praksiskøb i det centrale Roskilde baner vej for ekstra lægekapacitet i den unge bydel, der nu kan byde velkommen til lægerne Nicolai Rosenfalck Johansen og Jesper Caning.

”Man føler, at man er med til at starte noget nyt og skabe noget, og jeg er helt sikker på at det også vil afspejle sig i klinikken og i vores hverdag”, lyder det forventningsfuldt fra 35-årige Jesper Caning, der sammen med 39-årige Nicolai Rosenfalck Johansen udgør Trekroners to nye alment praktiserende læger, der til januar slår dørene op til Trekroner Lægehus tæt ved stationen.

I første omgang i en midlertidig pavillon på stationssiden af Trekroner Centervej, mens de beskedne rammer om blot seks måneder vier pladsen til fordel for 258 kvm topmoderne og ikke mindst handicapvenligt lægehus på modsat side af bydelens trafikale knudepunkt.

Praksiskøb gav dobbelt op
”Vi har begge godt kunne tænke os, at starte et lægehus op helt fra bunden, der ikke er bundet op på gamle vaner og forestillinger. Man er med til at sætte rammerne på en ny og rigtig god måde, der passer til de krav, patienterne har nu”, forklarer Nicolai Rosenfalck Johansen, der kommer fra en stilling som uddannelseslæge i Himmelev Lægehus, mens kompagnonen netop har sagt farvel til sit første job i Holbæk.

At de er to læger – begge med bopæl og familie i Roskilde – om at banke Trekroners første lægehus op af den decembergolde muld er i sig selv lidt af en bedrift, eftersom Region Sjælland i august måned ’kun’ udløste et enkelt ydernummer til bydelen. Forklaringen bag fordoblingen bunder i al sin enkelthed i, at det nyuddannede makkerpar bogstaveligt talt handlede hurtigt.

”Det lykkedes os at købe en solopraksis i Djalma Lunds Gård, som regionen kort efter gav os tilladelse til at flytte til Trekroner”, fortæller Nicolai Rosenfalck Johansen.

Mere dynamik
Dermed er det nu op til de to familielæger at bevise, at de kan forløse samarbejdet. Troen på succes hos de tidligere studiekammerater, der lærte hinanden at kende i forbindelse med uddannelsen til speciallæge i almen medicin, er imidlertid ikke til at tage fejl af her kort før åbningen i det nye år.

”Det er på mange fronter bedre at være to. Det giver lidt mere dynamik, når man har én at spare med, og samtidig er klinikken mindre sårbar overfor sygdom, hvilket igen gavner tilgængeligheden”, forklarer Jesper Caning.

”Ja, og nogle gange er det bare lettere med fire øjne på et hududslæt end to”, fortsætter klinikkens allerede selvudnævnte alderspræsident på de knap 40 somre med et grin.

39-årige Nicolai Rosenfalck Johansen (tv) og 35-årige Jesper Caning slår i det nye år dørene op til Trekroner Lægehus. Den nye klinik får i første omgange til huse i en midlertidig pavillon, mens 258 permanente og topmoderne kvm (i baggrunden) opføres.

Høje ambitioner
Og parolen, eller kampråbet om man vil, er da også allerede på plads. Tillid, tryghed og tilgængelighed skal sammen med det nyeste tekniske udstyr, sygeplejersker og på sigt uddannelseslæger, give Trekronerborgerne såvel som andre roskildensere lyst til at søge mod det nyetablerede lægehus.

”Vi har høje ambitioner, og planlægger at skulle være her i mange år. Derfor har vi også foretaget den nødvendige investering fra starten, som vi naturligvis regner med, kommer til at tjene sig hjem igen”, siger Jesper Caning.

Med målsætningen på plads er det nu op til kunderne at melde sig, når klinikken åbner for tilgang nytårsdag. Indtil da kan Trekroners nye læger allerede bryste sig af at have sikret sig en aftale med det lokale plejecenter, hvor en del af beboerne får mulighed for at nyde godt at deres kompetencer, og så er det ellers bare om at afvente interessen fra de øvrige bysbørn.

”Jeg har en forestilling om, at Trekroners borgere er en gruppe aktive mennesker med en masse positiv energi. Det virker som et meget socialt område og et område med stor diversitet. Du har ældre, mange børnefamilier samt alternative boformer som Munksøgård, og vi vil favne det hele”, forsikrer Nicolai Rosenfalck Johansen.

Deltag i debatten
Del.