Dankbar bag Nigerias første babyluge

0

Den socialøkonomiske virksomhed i Trekroner har i det seneste år støttet et børnehjem i det vestafrikanske land. Senest med en livreddende foranstaltning målrettet de mindste, der om kort tid indvies.

Den socialøkonomiske virksomhed Dankbar er først og fremmest kendt for at hjælpe sårbare og psykisk syge danske børn og unge til et bedre liv. Det seneste år har den Trekronerbaserede organisation, der også står bag Café Freunde og Zusammen, imidlertid valgt at udvide sit fokus, så det nu også omfatter forældreløse børn på børnehjemmet Vedanhjemmet i Nigeria. Et børnehjem der drives af det nigerianske ægtepar Vera Sørensen og Daniel Ahamenfule, der bor i Danmark.

“I Dankbar arbejder vi med det FN’s 4. verdensmål, der går ud på at sikre kvalitetsuddannelse til alle. Det arbejder vi med internt, men vi er også optagede af, hvad der sker i den store verden”, forklarer Randi Tang Nielsen, initiativtager og leder af Dankbar, der sidste år modtog Roskilde Kommunes CSR-pris for sit sociale ansvar.

Babyluge på trist baggrund

I løbet af 2017 har det lokale foretagende søsat en række indsamlinger til fordel for det afrikanske børnehjem, mens hele overskuddet fra december måneds store julemarked på Musicon også gik ubeskåret til at forbedre tilværelsen for de 43 afrikanske børn, der i skrivende stund har adresse på den privatejede institution i Onitsha. En by i den sydlige del af Nigeria, som Randi Tang Nielsen om kort tid selv skal besøge, i selskab med blandt andre Dankbars bestyrelsesformand, når den nyeste tilføjelse til Vedanhjemmet skal indvies. En indvielse der sker på en tragisk baggrund i et land, hvor graviditet uden for ægteskab fortsat er ekstremt tabubelagt.

Der bor i skrivende stund 43 børn på Vedanhjemmet
i den nigerianske by Onitsha.

“I december skete der det forfærdelige, at et spædbarn blev fundet død uden for børnehjemmet, og det er derfor, vi har samlet penge ind specifikt til en babyluge, der bliver den første af sin art i Nigeria”, fortæller Randi Tang Nielsen, der udover præsentationen af den potentielt livreddende foranstaltning også har andre opgaver i forbindelse med turen tusindvis af kilometer sydpå.

Dankbar-børn bidrager

“Jeg skal undervise i spædbørnspleje, og hvordan man kan stimulere handicappede børn. På Vedanhjemmet bor flere handicappede børn, der generelt er meget dårligt stillede i Nigeria. Opgaven går derfor ud på at undervise personalet i nogle simple metoder, der kan forbedre deres livskvalitet”, fortsætter hun.

Den økonomiske såvel som menneskelige håndsrækning til Vedanhjemmet har samtidig haft positive følgevirkninger hjemme i Roskilde, hvor mange børn og unge via deres tilknytning til Dankbars behandlingstilbud på forskellig vis har bidraget til det nye samarbejde.

“Jeg oplever en umanerlig stolthed over at bidrage og en evne til at kunne tilsidesætte egne problemer, fordi de gerne vil gøre noget godt for andre. De vil gerne hjælpe, fordi de selv får hjælp; det er meget rørende at se”, fortæller Randi Tang Nielsen.

 

Deltag i debatten
Del.