Byggeboom på Musicon: 400 nye boliger på vej

0

Seks byggegrunde er blevet solgt på Musicons Hal 1-område i Roskilde Kommune. Det betyder, at der de kommende år vil blive opført omkring 400 nye boliger i den kreative bydel.

Der er gang i de store maskiner på Musicon, som igen i år oplever et kæmpe byggeboom af især boliger på det gamle Hal 1-område, som er blevet døbt Indfaldet. Indfaldet ligger centralt på Musicon, tæt ved RAGNAROCK, ’kulturtorvet’ eller Søjlepladsen og den rekreative Rabalder Parken.

Byrådet i Roskilde Kommune har nu givet grønt lys til at sælge byggeretter på over 30.000 kvm til tre aktører. Købsaftalen løfter sløret for, at KSE Ejendomme opfører ca. 55 ejerboliger. Svanen Gruppen bygger ca.115 lejligheder til udlejning, og ECO-Village etablerer et bofællesskab med ca. 42 ejer- og andelsboliger.

Vision mod realitet
”De mange nye boliger betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den kreative bydel. Musicon er i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i bydelen. Visionen om en kreativ bydel, hvor vi tør satse på at skabe nye fællesskaber og fælles oplevelser i en ny ramme, er ved at blive en realitet”, siger borgmester Joy Mogensen.

Udviklingen af Musicon sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes, det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel. Når Musicon er færdigudviklet om 5-10 år, vil det være en kreativ bydel med liv det meste af døgnet, cirka 1.000 boliger og omkring 1.000 arbejdspladser.

Deltag i debatten
Del.