Busdrift i bedring i Gundsømagle

0

I august 2017 trådte ændringen i kraft, hvor bus 217 blev kombineret med den nye buslinje 163, der startede med at køre i Egedal Kommune i august 2017.

Movia foreslog at kombinere kørslen på de to busruter, da det ville spare driftsudgifter i begge kommuner. I praksis har det imidlertid betydet, at mange borgere ikke har kunnet komme i skole eller på arbejde til tiden og at mange busser har været aflyst.

”Det er et kæmpe problem, da bussen binder byen sammen med resten af kommunen. Hvis vi samtidig ønsker, at flere skal flytte til de nye udstykninger, så skal det fungere”, siger formand for Miljø- og Klimaudvalget Karim Friis Arfaoui (S), der hæfter sig ved et faldende passagertal på denne linje på trods af et generelt stigende passagertal.

Større pålidelighed
Pålideligheden har ligget så lavt som 58 procent, hvilket ifølge politikeren langt fra er acceptabelt. Imidlertid er pålideligheden ved den seneste opgørelse fra februar steget til mellem 77 og 92 procent.

”Det går altså den rigtige vej, men borgerne oplever stadig gener derude”, siger udvalgsformanden, der mødes med de øvrige medlemmer for at behandle sagen tirsdag.

Deltag i debatten
Del.