Borgerservice samles på Roskilde Bibliotek

0

Roskildes politikere har besluttet, at al borgerservice i Roskilde by samles på biblioteket. Det betyder samtidig en markant udvidelse af åbningstiderne.

Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet, at al borgerservice i Roskilde by samles på biblioteket. Det sker samtidig med, at biblioteket bygger om, så indgangen bliver vendt mod Rosenhaven og den nye Sortebrødre Plads. Det betyder, at kunderne får glæde af længere åbningstider og én central placering for al servicen.

”Det er en logisk udvikling for Borgerservice, vi har sagt ja til i udvalget. I Jyllinge og Viby er Borgerservice og bibliotek jo allerede samlet, så nu kommer turen naturligt til Roskilde,” forklarer formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

12 ekstra åbningstimer
De nuværende åbningstider for Borgerservice i Roskilde by er for rådhuset mandag-torsdag klokken 10-15 samt fredag klokken 10-14. På hovedbiblioteket har Borgerservice åbent torsdag klokken 10-19 samt lørdag klokken 10-14. En samlet placering på hovedbiblioteket giver mulighed for borgerservice mandag-fredag klokken 10-19, samt lørdag klokken 10-14, altså en væsentlig udvidelse.

Når det nye borgerservice står klar på hovedbiblioteket i slutningen af 2018 eller starten af 2019, stiger åbningstiderne således fra 37 til 49 timer i løbet af en uge.

”Jeg forstår også godt de borgere, der har haft svært ved lige at vide, hvor de skulle gå hen – på rådhuset eller biblioteket. Åbningstiderne er jo ikke de samme, så man har virkelig skullet holde tungen lige i munden”, siger Claus Larsen.

Én adresse giver også mulighed for mere effektiv drift. Det meste af sagsbehandlingen er fortsat papirbaseret og foregår derfor samlet på biblioteket. Borgerservicemedarbejdere med en arbejdsdag på rådhuset kan derfor ikke i evt. ”huller” i ekspeditionerne og før åbningstid gennemføre særlig meget sagsbehandling. Der forventes en besparelse på en fuldtidsstilling efter indfasningsperioden.
Borgerservice på rådhuset vil lukke i begyndelsen af 2019.

Deltag i debatten
Del.