Børnehavepladser skal ombygges til vuggestuebørn

0

Ny befolkningsprognose fører til, at ledige børnehavepladser ombygges til vuggestuepladser og normeringer justeres i 20 dagtilbud.

Den seneste befolkningsprognose fra foråret 2018 viser, at der ikke helt er det samme behov for flere pladser til de 0-5 årige som forventet i sidste års prognose. Men prognosen viser en stigning i behovet for pladser til de 0-2 årige vuggestuebørn.

Flere af de små
”Vi står jo i den situation, at flere af pasningsdistrikterne har et stigende behov for 0-2 års pladser, samtidig med, at der er ledige pladser til de 3-5 årige. Derfor er det nærliggende også at se på, om vi kan skabe en større fleksibilitet mellem pladser til vuggestue- og børnehavebørn”, siger Jette Henning, der er formand for Skole- og Børneudvalget.

Følger udvikling
Skole- og Børneudvalget har derfor besluttet, at ledige børnehavepladser skal ombygges til vuggestuepladser i børnehaven Solsikken i Sydbyen og i børnehaven Dyssegården i Ågerup. Desuden skal Skademosegård indrettes med dagtilbudspladser i 2019, så den efter behov kan anvendes som udflytterpladser til børn fra andre pasningsdistrikter og dermed medvirke til at klare pladsbehovet som nabodistrikt til både Ågerup og Sydbyen. Derudover vil Skole- og Børneudvalget løbende følge udviklingen i behovet for pladser i alle pasningsdistrikter.

Deltag i debatten
Del.