Billige boliger klar til efteråret

0

Tirsdag den 15. maj var der rejsegilde på 62 billige energivenlige boliger i boligblokken ’Tunet’ i Trekroner. Boligerne er efter planen klar til de nye lejere allerede i efteråret – og ’Tunet’ er ikke det eneste sted i Trekroner, hvor der kommer flere boliger. Der er også nye boliger på vej ved Folden og Hegnet i Trekroner.

Nu er der ikke længe til, at 62 billige boliger i Trekroner står klar til at tage imod de første beboere. Roskilde Nord Boligselskab opfører de nye almene boliger i samarbejde med ROCKWOOL og Roskilde Kommune. ’Tunets’ nye et-rums ungdomsboliger får en husleje på omkring 3000 kroner inklusiv forbrug, og dermed er målet om at sikre billige boliger til unge studerende og flygtninge i et af kommunens mest eftertragtede nybyggerområder lykkedes. Og Tunet er ikke det eneste sted, hvor der i den kommende tid vil være mulighed for at flytte i en billig bolig i Trekroner. Der opføres også 60 nye almene boliger i afdelingen Folden i Trekroner-kvarteret. Heraf skal de 22 være små billige boliger, som bl.a. er beregnet for studerende og andre unge. Første spadestik til de nye boliger i Folden er den 6. juni.

Til studerende og flygtninge

“Jeg er glad for, at det er lykkes i samarbejde med KAB og ROCKWOOL at få huslejen ned på omkring 3.000 kroner inklusiv forbrug om måneden for 1-rums boligerne i Tunet. Det er virkelig godt nyt for de unge studerende og flygtninge, som boligerne bygges til. Vi har fået en masse gode erfaringer med de prisvenlige boliger, og dem vil vi selvfølgelig bruge, når vi nu er i gang med at se på, hvordan vi kan sikre en boligpolitik i balance”, siger borgmester Joy Mogensen.

Lave varmeudgifter

Roskilde Kommune har et stort behov for at kunne tilbyde særligt unge og flygtninge billige boliger, fordi deres indtægt er begrænset. Til projektet i Tunet har ROCKWOOL udviklet et innovativt byggesystem af ikke-brændbar stenuld, RockZero. Systemet gør boligerne energieffektive og muliggør tynde vægge og dermed en maksimal udnyttelse af kvadratmeterne. De lave udgifter til opvarmning af boligen medvirker til at sikre den lave husleje, og netop samarbejdet mellem Roskilde Kommune, Rockwool og KAB har således vist sig at være godt nyt for de kommende lejere.

Deltag i debatten
Del.