Bestyrelsesformand: Vi kan ikke gøre alle tilfredse

0

Kirsten Bjerager afviser kritikken, men varsler samtidig ændringer i Margrethegårdens køkken.

”Der er 186 lejere på Margrethegården, vi skal tage hensyn til, men vi kommer nok aldrig til at kunne gøre alle tilfredse”, lyder det umiddelbare svar på kritikken fra Margrethegårdens bestyrelsesformand Kirsten Bjerager.

Hun afviser, at maden i ældrekollektivets restaurant skulle være af en så påfaldende lav standard, som Hanne Moreno og Anny Billum beskriver.

”Jeg spiser der ikke hver dag, men de gange jeg har spist der, har det været god mad”, fortæller formanden, der bakkes op af beboernes repræsentant i bestyrelsen.

”Det er udmærket mad vi får. Den fejler bestemt ikke noget”, siger Erik Skovgaard.

Kirsten Bjerager, hvis maden ikke fejler noget, hvordan forklarer du så køkkenets underskud på 600.000 kroner?

”Jeg tror såmænd ikke det har været maden, der har været problemet. Huset har i de senere år gennemgået store forandringer. Vi har fået fuldt udstyrede køkkener i lejlighederne samtidig med, at der er flyttet en ny generation pensionister ind, som er mere selvkørende”, siger Kirsten Bjerager.

Hjemmelavet mad
Hanne Moreno og Anny Billum har en formodning om, at det er færdigretter, der serveres i køkkenet. Kan du afvise den påstand?
“Det passer altså ikke, at der serveres frostmad. Det er mad der er lavet fra bunden, og så kan det da godt være, de (køkkenet red.) er hoppet over, hvor gærdet er lavest en dag, Det vil jeg ikke afvise”, siger Kirsten Bjerager, der i øvrigt sætter spørgsmålstegn ved Hanne Moreno og Anny Billums føling med, hvad der serveres i Margrethegårdens restaurant, eftersom de ”aldrig spiser der”.

Hvorfor har I forsøgt at få de ældre til at skrive under på et tillæg til lejekontrakten, der binder dem til at betale for måltider, flertallet tilsyneladende ikke er interesseret i at spise?
”Det var ikke bestyrelsens intention. Det skulle have været en frivillig ordning, og det blev også rettet efter beboermødet den 25. september. Der var ingen skjulte bagtanker”, siger bestyrelsesformanden, der samtidig beklager at referatet fra det omtalte beboermøde har været længe undervejs. Det skyldes angiveligt en igangværende ombygning på Margrethegården, der har taget opmærksomheden.

Ændringer på vej
Kirsten Bjerager oplyser samtidig, at der nu er ændringer på vej i Margrethegårdens køkken i håb om at øge tilfredsheden blandt kollektivets beboere og samtidig få bragt underskuddet under kontrol. En ny køkkenchef er blevet ansat og fra 1. februar vil der igen være aftenspisning i restauranten, ligesom et såkaldt menu-udvalg bestående af beboere vil få indflydelse på den mad, der serveres.

”Det er vores intention, at folk bliver tilfredse og glade for maden. Det er da det bedste, der kan ske”, siger Kirsten Bjerager.

Ifølge beboernes repræsentant i bestyrelsen Erik Skovgaard har foreløbig 78 beboere frivilligt tilmeldt sig den nye madordning.

Deltag i debatten
Del.