Aftale om sikker skolevej på vej i Svogerslev

0

Et møde mellem Roskilde Kommune og en grundejer i Svogerslev kan meget vel blive det afgørende gennembrud i sagen om lastbiltrafikken ved Lynghøjskolen.

Svogerslevs skolebørn er kommet et markant skridt nærmere en sikker vej til Lynghøjskolen. Sådan lyder meldingen fra Torben Jørgensen (S), efter formanden for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune mandag deltog i et møde med ejeren af flere erhvervsgrunde syd for Lynghøjskolen.

På mødet, hvor også Roskilde Kommunes vejchef Ivan Hyllested deltog, var der ifølge Torben Jørgensen konsensus om at sætte en stopper for lastbiltrafikken på Lynghøjen. En plan der skal blive til virkelighed ved at etablere en ny ind- og udkørsel til virksomhederne på Industrileddet via Lindenborgvej og den pågældende grundejers matrikler.

”Vi kendte ikke hinandens konditioner på forhånd, men efter mødet stod det klart, at vi har fælles interesser”, siger Torben Jørgensen med henvisning til at en ny indkørsel via Lindenborgvej både vil øge skolebørnenes sikkerhed og samtidig sikre en mere smidig adgangsvej til virksomhederne.

Der er foreligger endnu ikke en underskrevet aftale, men parterne har aftalt at mødes igen, og Torben Jørgensen har derfor allerede planlagt at orientere Plan- og Teknikudvalgets øvrige medlemmer om udviklingen i sagen på et udvalgsmøde den 17. august.

Hvis Roskilde Kommune og grundejeren kan blive enige om en aftale, er næste skridt at finde pengene til at etablere en ny adgangsvej.

”Der vil naturligvis være omkostninger forbundet med at etablere en ny indkørsel, men jeg har noteret mig stor vilje til at finde en løsning hos både borgere og politikere, og derfor er jeg også sikker på, at vi kan finde pengene”, siger Torben Jørgensen, der tror på et lynhurtigt farvel til lastbiler på Lynghøjen.

”Skolebørnene er lige startet igen, så vi skal arbejde hurtigt. Jeg tror på, at vi kan have en ny adgangsvej klar inden årsskiftet”, siger formanden for Plan- og Teknikudvalget.

Paperboy arbejder på at få en kommentar fra grundejeren i Svogerslev, der ifølge Roskilde Kommune har tilkendegivet, at han ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Deltag i debatten
Del.