Afgørelse: Prindsen-navn tilhører bygningen

0

Sø- og Handelsretten har afvist at navnet tilhører konkursboet efter de tidligere forpagtere, der dog fortsat har mulighed for at anke afgørelsen til Højesteret.

Sø- og Handelsretten har onsdag afgjort, at navnet Hotel Prindsen ikke er et varemærke, men derimod tilhører den historiske ejendom i centrum af Roskilde.
Dommen er dermed faldet ud til fordel for Nordicom, der ejer bygningen, mens konkursboet efter de tidligere forpagtere af hotellet, Prindsen i Roskilde A/S, nu har fire uger til at anke afgørelsen til Højesteret.

Vælger konkursboet derimod at acceptere onsdagens kendelse i Sø- og Handelsretten, kan den nuværende forpagter, hotelkæden Zleep Hotels, igen få lov til at bruge navnet Hotel Prindsen i deres markedsføring og på selve bygningen.

”Vi er selvfølgelig rigtig glade. Man kan sige, at vi har vundet første halvleg, og så må vente og se, hvad der sker i løbet af de næste fire uger”, siger Peter Haaber, Zleep Hotels CEO og således øverste chef for hotellet i Roskilde, der siden foråret 2016 har gået under navnet Roskilde by Zleep Hotels på grund af tvisten mellem Nordicom og konkursboet.

Usikkert om vimpler vender tilbage
Det er først og fremmest i en lokal kontekst, at Sø- og Handelsrettens afgørelse skaber glæde hos direktøren.

”I øjeblikket sælger vi flere værelser end nogensinde før, så det er først og fremmest på grund af tilhørsforholdet til Roskilde, vi ønsker at skifte tilbage til Hotel Prindsen”, forklarer han.

Peter Haaber vil dog ikke love, at de blå vimpler med navnet Hotel Prindsen er på vej tilbage i gadebilledet.
”Navnet betyder først og fremmest noget for markedsføringen på internettet, men hvis der kommer et enormt lokalt pres i forhold til bygningen, er jeg sikker på, vi nok skal få dem lavet. Jeg må tilstå, at jeg ikke har nået, at tænke så meget over det”, lyder det fra Zleep Hotels CEO.

Paperboy har været i kontakt med konkursboets advokat, Andreas Staur, der afviser at kommentere sagen.

Deltag i debatten
Del.