4 mio. kroner til foreningens faciliteter deler vandene i Roskilde

0

Kultur- og Idrætsudvalget har fordelt 4. mio. kr. fra puljen til kultur-, fritids og idrætsfaciliteter. Det har resulteret i 25 glade foreninger, som dækker alt fra spejdere, ryttere, boldspillere, motocrosskørere og issvømmere.

Af praktikant Julius Krogenberg

”Vi har modtaget 31 ansøgninger på samlet godt 7 mio. kr., så der har skullet prioriteres. Det har vi gjort sammen med Roskilde Idræts Union og repræsentanter fra Folkeoplysningsudvalget, og vi er enige om de 25 projektet, vi kan give penge til i år,” siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen i en pressemeddelelse den 7. juni. 

”Der er jo store og små projekter imellem hinanden, men jeg hæfter mig blandt andet ved, at spejderne – både KFUM, FDF og DDS – virkelig får et løft, ligesom Hedeland Motorklub nu kan bygge bad og toiletter og Roskilde Issvømmerforening får penge til en sauna ved Himmelsøen, hvilket man jo godt kan unde dem. Boldspillerne tilgodeser vi med bl.a. lys på multibanen i Himmelev Idrætspark og et nyt banevandingsanlæg til Roskilde Tennisklub. Rytterne kan bl.a. glæde sig over penge til udskiftning af bunden i ridehuset hos Himmelev Rideklub”, fortæller formanden.

Varmer om hjertet

Formand og midlertidig kasserer for Hedelands Motorklub Michael Nielsen blev meget glad og overrasket, da Paperboy overbragte ham den gode nyhed om at Motorklubben får et bidrag på 913.000 kr. fra kommunen som han ikke selv havde fået at vide endnu: ”Jamen det er jeg da meget glad og overrasket over. Det er noget, vi har kæmpet meget for, og det varmer bare virkeligt om hjertet at høre det. Faktisk vil jeg straks fortælle det videre til bestyrelsen”. Siger han i telefonen torsdag eftermiddag.

Hellere kunstgræs

Det var dog ikke alle, der var helt tilfredse med hvad kommunens penge skulle bruges på. Bl.a Carsten Reinholdt, formand for HVB var utilfreds og meget overrasket over at kommunen var gået med til at indstille 700.000 kr. til et nyt skur ved Himmelev Idrætspark. ”Jeg er mildest talt overrasket over, at man har valgt at bruge 700.000 kr. på et skur, når jeg personligt synes, det ville være meget mere brugbart med en ny kunstgræsbane. Det er ikke noget, jeg er gået med til, faktisk sagde jeg tydeligt nej til forslaget, da kommunen præsenterede det på et møde for nogle måneder siden. Men jeg er samtidigt glad for at få de 125.000 kr. til belysning af vores multibane. Som jeg selv var med til at ansøge om”, siger han.

Roskildes Pigefodbolds formand Ken Johanneson, der er forfatteren bag afsøgningen, ser anderledes på, hvordan penge som kommunen har stillet til rådighed, skal bruges.

”Pladsmangel er noget vi har haft problemer med i lang tid nu, vi har mange gange søgt om penge til kommunen og det er selvfølgelig positivt at vores ansøgning er blevet godkendt nu. Omkring hvad pengene skal bruges til så ville jeg selvfølgelig gerne have en kunstgræsbane mere, men nu er det altså sådan at vi hos Roskilde Pigefodbold er 300 medlemmer med 10 kvm til rådighed, så derfor prioriterer jeg altså pladsmanglen højere end en ny kunstgræsbane. Derudover så er pladsmanglen også noget, der går ud over vores frivillige, eftersom vi mange gange har været ude for, at de frivillige er blevet nødt til at opbevare nogle af vores ting i deres biler. Og sådan nogle gamle fodbolde og holdtrøjer lugter altså bare ikke godt efter sådan en regnfuld træning.”, siger han.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget Claus Larsen der onsdag var med til at beslutte, hvordan pengene skulle fordeles forholder sig neutralt til sagen.

”Jeg ved, at der har været nogle knuder på tråden mellem HVB og Roskilde Pigefodbold før omkring, hvem der har fået mest i bidrag, men jeg forholder mig egentlig bare til den nuværende situation og det at vi har givet nogle gode penge til Roskilde Pigefodbold, som har haft brug for det i lang tid”, siger han.

Deltag i debatten
Del.