10 år som handywoman

0

Journalist Inge Bang kan fejre 10 års jubilæum med sin virksomhed EWEB kommunikation – de seneste to år med fod under eget bord i kontorfællesskabet Musicon i Roskilde. Inge Bang er 53 år og en slags altmuligmand eller -kvinde inden for kommunikation. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988 og har derefter arbejdet som reporter på en række dagblade samt DR – Københavns Radio. I 2001 fulgte hun sin fascination af det fremadstormende internet og uddannede sig til webudvikler, hvilket skulle vise sig at blive en hjørnesten i hendes fremtidige virksomhed. Inge Bang tilbyder sin assistance til alt lige fra hjemmesider til pressemeddelelser og PR og fungerer i praksis som ekstern kommunikationsafdeling for en række virksomheder.

Indhold er alt
Inges kernekompetence og kæphest er indholdet i kommunikationen, for det hjælper efter hendes mening ikke noget at have en gnistrende flot hjemmeside eller profiler på et hav af sociale medier, hvis man ikke har noget vedkommende og relevant at fortælle.
“Det handler om gode historier”, siger hun gang på gang – og hvordan man får dem ud over rampen, så kunderne får større synlighed både i pressen og på egne platforme som nyhedsbreve, web og sociale medier.

Finder historierne
Det er hendes kongstanke, at der er gode historier i alle virksomheder. Det gælder bare om at finde dem, vinkle dem og servere dem de rigtige steder på den rigtige måde.
”Vi bliver alle sammen lidt blinde på det, vi selv beskæftiger os med, så det er ofte nemmere for en udenforstående som mig at finde historierne. Og så ved jeg selvfølgelig en masse om, hvad der skal til for at få historierne afsat og ud at arbejde for virksomheden”, siger hun.
Ifølge Inge Bang har det været en begivenhedsrig rejse at være selvstændig – fra de første neurotiske blokeringer overfor ukendte størrelser som tilbudsgivning, cvr og momsregnskab til den boblende følelse af frihed ved at være herre over sit eget arbejdsliv.
”Selvfølgelig arbejder jeg alt for meget – præcis ligesom andre selvstændige. Men jeg vælger det jo selv, og det får mig til at føle mig meget privilegeret”, siger jubilaren.

Deltag i debatten
Del.