Vin-vikaren fra Bornholm

0

72-årige Erik Munk Cordua lod sig lokke af Meny-købmand Søren Seier Rasmussen til at fortsætte på arbejdsmarkedet, og det har vinmanden ikke fortrudt.

”Jeg elsker vin og har altid sagt, at mit arbejde er min hobby. Det er nørderi, og så er det fantastisk at have med kunderne at gøre. Folk er altid positive”, fortæller 72-årige Erik Munk Cordua, der for tre år siden aflyste et ellers velfortjente otium til fordel for 10 ugentlige timer i Meny Himmelevs vinafdeling.

”Søren (Seier Rasmussen, købmand red.) ringede og sagde, at jeg ikke bare kunne gå derhjemme og dandere den. Og det havde han jo ret i”, siger den erfarne detailmand med en syngende bornholmsk-klingende accent, der samtidig afslører, at karrieren startede i Allinge anno 1961.

Efter fire års læretid efterfulgt af militærtjeneste valgte Erik Munk Cordua at skifte solskinsøen ud med Sjælland. Her stiftede han for første gang bekendtskab med Roskilde, da han fik arbejde i den hedengangne Von Meyerens Købmandsgård i Algade, hvorefter han bestred en række stillinger i forskellige supermarkeder i hovedstadsområdet.

Gennem en lang årrække med vinen som det altoverskyggende fokus og ad flere omgange med sin nuværende arbejdsgiver Søren Seier Rasmussen som kollega. Først i Isso-kæden og sidenhen i Suma i Ballerup. I dag er købmand og vinmand så samlet igen i Roskilde, hvor Erik Munk Cordua også har bopæl.

”Jeg har altid følt mig hjemme i Roskilde og har også to brødre her i byen”, afslører han.

Deltag i debatten
Del.