Venner på væggen

0

Der var 200 besøgende til ferniseringen, og 22 af værkerne er allerede solgt. Med andre ord må udstillingen ’To malervenner’ i Palæfløjen siges at have været en succes fra starten.

Som tidsindstillede livsstykker fødtes og døde de to venner og billedkunstnere Viggo Tuxen og Børge L. Knudsen med et års forskydning i perioden 1910-1994. De to malere havde et livslangt venskab, og nu findes de altså igen side om side i Palæfløjen indtil søndag den 11. februar.

Lån fra cykelsmeden
”Vi havde ikke så mange af Børges malerier, så der har vi lånt en del af cykelsmeden og kunstsamleren Claus Ørsted fra Randers”, fortæller Anna Tuxen, der sammen med sin bror, Klaus Tuxen, har taget initiativ til udstillingen.

Faren, Viggo Tuxen, havde søskendeparret i sagens natur en del malerier af, og de har med uvurderlig hjælp fra Erik Schwarzbart fra MusiconArt lagt et stort arbejde i at gøre billederne klar til udstillingen.

”Der er 44 malerier til salg af Viggo Tuxen, men vi har beholdt en god håndfuld af dem, som vi gerne vil beholde”, siger Klaus Tuxen.

Deltag i debatten
Del.