Venner hjælper forsvundne boksere

0

De unge boksere fra Hvalsø, Kajik og Ratik Hakopjan, gemmer sig på en ukendt adresse. Imens arbejder deres venner for, at drengene kan blive i Danmark fremfor at blive udvist til Armenien.

”Jeg står her med en hel flok unge mennesker, der er kommet ind ad døren. De spørger, hvad de kan gøre for at hjælpe Kajik og Ratik”, fortæller boksetræner Brian Brantley i telefonen onsdag sidst på eftermiddagen.

Under jorden
Baggrunden er, at de to unge boksetalenter, brødrene Kajik og Ratik Hakopjan, er gået under jorden sammen med deres forældre, da forældrene efter flere års sagsbehandling nu er blevet udvist til Armenien. Familien har boet i Hvalsø i Lejre de sidste 13 år, men de er ikke blevet set hverken hjemme eller i lokalsamfundet siden mandag den 26. marts.

Populær Facebookgruppe
Boksetræner Brian Brantley anbefalede vennerne til Kajik og Ratik, der var mødt frem i bokseklubben AIK Roskilde, at trænge igennem til medierne – og den mission er hermed til dels lykkedes. Mustafa Wasiq er én af vennerne fra Hvalsø Skole, og han har sammen med klassekammeraten Frida Lundsteen startet Facebookgruppen ’Hjælp Kajik & Ratik’, der på få dage har fået over 1000 medlemmer.

14-årige Mustafa Wasiq er gode venner med boksebrødrene, som han har kendt gennem ni år, og han håber inderligt, at han kan bidrage til at hjælpe sine venner.

”Jeg håber, de kan få lov til at blive her og få et normalt liv. De kender jo intet til Armenien, og de kan heller ikke sproget, så de ville skulle starte helt forfra. De har været i Danmark i snart 13 år”, siger han.

Deltag i debatten
Del.