Uropførelse af Naturtoner på Stændertorvet

0

Lørdag den 21. april kl. 10:15 slippes løjerne løs på Stændertorvet, hvor sangere og musikere kommer syngende eller spillende fra alle retninger for til sidst at smelte sammen til ét stort orkester på Stændertorvet – og borgmester Joy Mogensen spiller for.

Levende kunstværk

Niels Lyhne Løkkegaard er manden, der kan skabe “et levende kunstværk”, fordi han har erfaring med at skabe værker, hvor både øvede og ikke øvede deltager, ligesom han også har erfaring med at skabe interaktive kompositioner, hvor tilfældigt forbipasserende bliver inddraget. Til eventen har han komponeret et værk, som består af naturtoner, og her kan alle kan være med. Niels skaber musikværker, som i deres udtryk minder om installationer, der forener flere kunstneriske udtryk, og værket “Naturtoner”, som uropføres på Stændertorvet den 21. april er et rigtig godt eksempel på dette.

Fælles lydtæppe

Der er mange forskellige medvirkende fx Roskilde Garden, Svogerslev Harmoniorkester, Kulturskolens Skoleorkester, elever fra Roskilde Musiske skole og Roskilde Kulturskole m.m., og alle ankommer de syngende eller spillende til Stændertorvet, hvor det hele samles i et fælles lydtæppe.

Syng og spil med

Enhver, der har lyst til at deltage er velkommen, og man kan vælge at tilslutte sig sangerne og tune ind på deres tone, eller man kan have en blokføjte i lommen og være med, når alle de andre medvirkende spiller på blokfløjte. Det er ikke svært, man skal bare puste i fløjten uden at dække nogle huller og holde øje med Niels, der dirigerer slagets gang fra scenen.

Musik over landet

Roskilde Kommune syder og bobler af musik, og lørdag den 21. april er ingen undtagelse. Fx samles omkring 250 elever fra 0.klasse og deres forældre i Jyllinge Hallen til Børnemusisk Dag for at optræde med det, de har arbejdet med sammen med Kulturskolens lærere i løbet af skoleåret. Roskilde Byråd har bevilget økonomi til musikundervisning i folkeskolernes 0. klasser, og arrangementet i Jyllinge er blot et af resultaterne i forbindelse hermed. Der er andre orkesterprøver rundt omkring i kommunen, og endvidere holder Niels Lyhne Løkkegaard Artist Talk i Byens Hus under temaet Mangedobling af lyd, utopier og det kreative paradoks.

Deltag i debatten
Del.