Studenter springer ud

0

På Roskildes tre almene gymnasier er årets første studenter en realitet.

 

Himmelev Gymnasium

      Mandag klokken 9 blev årets første studenter udklækket på Himmelev Gymnasium, og i år havde rektor Johnny Vinkel ekstra travlt med at uddele buketter og kram, da hele tretten af gymnasiets 3.g’ere samtidig kunne lade sig iføre den eftertragtede røde hue.

”Det skyldes, at alle dem, der er blevet studenter i dag, har været oppe i AT (Almen Studieforberedelse red.)”, forklarede rektoren, der ikke undgik at blive en smule revet med af stemningen. 

”Det er en de største dage i løbet af året. Størst er dog translokationen på fredag”, forklarede han. 

 

Kærestepar er årets første studenter på Roskilde Gymnasium

Kæresteparret, Albert Grøn Klausen og Anna Olivia Kamp Olsen, blev årets første
studenter på Roskilde Gymnasium.

Klokken 8.30 mandag morgen sprang årets første stx-studenter ud på ’Amtet’. I år var det kæresteparret, Albert Grøn Klausen og Anna Oliva Kamp Olsen, som blev de første studenter med den rød-hvide hue. De fik begge karakteren 12 i deres afsluttende eksamen i deres AT-projekt (almen studieforberedelse) i dansk og historie, hvor de havde analyseret 1. verdenskrigs påvirkning på kunsten.

 ”Det bedste ved at have gået i gymnasiet har været fællesskabet både i klasserne og på tværs af årgange og den gode stemning”, fortæller Albert.

 Når studenterfesterne er overstået, tager det unge par på Roskilde Festival. Og så skal de efter ferien flytte sammen i en lejlighed i København og have et sabbatår sammen, hvor de skal arbejde.

 

En flaghejsning med historie på Roskilde Katedralskole

Mandag til onsdag i denne uge udklækkes årets studenter på Roskilde Katedralskole, og Pernille Hald Madsen fra Roskilde og Jonas Wennergaard MacDonald fra Hvalsø var de to første 3.g’ere, der mandag morgen nåede i mål med huen. Traditionen tro sørgede de derfor i fællesskab for, at Dannebrog kom til vejrs på Holbækvej. Det er en tradition, der går mange år tilbage –  se fx det 60 år gamle billede fra 1958, hvor de første studenter også hejser flaget. Dengang lå Katedralskolen endnu på Domkirkepladsen. Billedet er fra Roars Kilde, som er er årsskrift, der udgives af Katedralskolens forening for tidligere elever.

 

Deltag i debatten
Del.