Spejdere fra Roskilde blev ”Super Zero Heroes” på Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg

0

40.000 spejdere fra ind- og udland var samlet til Spejdernes Lejr i Sønderborg i uge 30. Lejren, som er Danmarkshistoriens største, arrangeres i samarbejde mellem de fem spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Spejdernes Lejr og Sønderborg kommune havde regnet ud, at transporten i busser og biler til lejren skaber størstedelen af lejrens CO2-udledning – faktisk 86 procent. Det løber op i cirka 1.870 ton CO2. Og derfor skabte man et ”Super Zero Hero” mærke til spejderuniformen, som gives til de spejdere der gennemfører ”grøn transport” hele vejen hjemmefra.

Og selv om Spejdernes Lejr nok ikke havde forstillet sig at nogle kunne finde på at cykle hele vejen fra Sjælland, tog 25 trops-spejdere i alderen 12-16 år fra Vigge Gruppe i Roskilde udfordringen op. Cyklerne blev efterset og pakket med tøj, sovegrej og tandbørste. Og 3 dage før lejrens start cyklede spejderne afsted fra Egegården i Himmelev – hen over Sjælland, over Fyn og til Sønderborg – 185 kilometer i alt. På vejen blev der overnattet i en spejderhytte og shelters.

Og efter en veloverstået lejr, hvor de seje spejdere fra Vigge Gruppe både blev interviewet til lejrradioen og fik overleveret deres Super Zero Hero mærker ved en officiel ceremoni, vendte de atter cyklerne mod Roskilde og cyklede hele vejen tilbage til Egegården i Himmelev.

Og efter en veloverstået lejr, hvor de seje spejdere fra Vigge Gruppe både blev interviewet til lejrradioen og fik overleveret deres Super Zero Hero mærker ved en officiel ceremoni, vendte de atter cyklerne mod Roskilde og cyklede hele vejen tilbage til Egegården i Himmelev. 370 km i alt.

 

Fakta om Spejdernes Lejr 2017:

  • Med ca. 40.000 deltagere forventes spejderlejren at blive Danmarkshistoriens største.
  • Lejren finder sted i det naturskønne område Kær Vestermark ved Sønderborg.
  • På lejren deltager ca. 4.500 spejdere fra udlandet. Der kommer bl.a. spejdere fra USA, Frankrig, Hong Kong, Elfenbenskysten, Irland og meget mere.
  • Lejren arrangeres i samarbejde mellem de fem spejderkorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Fakta om Vigge Gruppe

  • Vigge gruppe holder til på Egegården i Himmelev.
  • Gruppen er en del af Det Danske Spejderkorps, der med 35.000 medlemmer er Danmarks største spejderkorps.
  • Spejdergruppen har 150 medlemmer og tilbyder spejderaktiviteter for børn og unge fra 4-24 år.
  • Du kan læse mere om Vigge Gruppe på vigge.dk og du kan læse mere om Spejdernes Lejr på spejderneslejr.dk eller på https://www.facebook.com/spejderneslejr
Deltag i debatten
Del.