Som et cyklende symfoniorkester

0

For syvende gang står Stig Broby og Henny Wibholm bag cykelturen med Team Glade Børn,
der til sommer går ad naturskønne småveje de omtrent 1000 kilometer til Prag.

I omegnen af 60 deltagere i alderen 18-78 år finder sammen fra april for at lære hinanden at kende og komme i form til den strabadserende cykelferie med dagsetaper på op til over 160 kilometer.

“Så vi har små tre måneder i foråret til at finde ud af, hvem man kører godt sammen med. Nogle vil gerne køre stærkt, andre vil på caféer undervejs”, siger Stiig Broby.

Lørdag den 14. juni er det alvor, og hele holdet sætter afsted fra Roskilde med kurs mod den tjekkiske hovedstad, hvor de efter planen ankommer lørdag den 21. juni.

Forebygger bøvl

Forinden ligger der dog et omfattende planlægningsarbejde, der skal sikre at turen glider så problemfrit, som det overhovedet kan lade sig gøre. Herunder skal der være sengepladser og den rette kost på alle hotellerne undervejs, når 60 sultne cyklister og det ti mand høje serviceteam tjekker ind. Samtidig har planlægningsteamet, der indbefatter deltager gennem fem år Christian Kjersgaard, gennemcyklet turen på forhånd for at sikre den bedst mulige rute.

“God forberedelse forebygger pis, brok og bøvl. For det gider vi ikke”, siger Stiig Broby, som lægger vægt på at både planlægning og gennemførelse af det årlige cykelløb skal være sjovt.

Den sociale forskel

Og det er Christian Kjersgaard enig i.

“Den sociale oplevelse er det bærende. Der bliver etableret nogle rammer, hvor alle spiller hovedrollen, og får hver deres oplevelse. Men det sociale sammenhold gør hele forskellen”, siger han.

Og det daglige overskud kommer fx også fra serviceteamet, der følger cykelholdet i biler på hele ruten.

“Du kan være på vej op ad en ti kilometer lang bakke i Tyskland. Du har næsten ikke mere at give af, og du ved at hotellet ligger helt oppe på toppen. Men så pludselig springer der én fra serviceteamet klædt ud som en djævel op ad grøften og prikker os i røven med sin trefork”, griner han.

Spiller sammen

Og lige så stor aldersforskellen er på de 60 deltagere, lige så bred er diversiteten blandt cyklisterne, der kommer fra alle lag af samfundet ud over hele Roskilde.

“Vi er som et symfoniorkester med fælles noder, men hvor alle spiller hvert sit instrument. Vi er 60 individualister, der skal spille sammen – og det foregår i ekstremt positiv stemning”, siger Stiig Broby.

Deltag i debatten
Del.