En sjov dag hele dagen

0

Blå Mandag Roskilde tilbyder en sjov og samlet dag for konfirmanderne med over 20 aktiviteter, transport og fælles måltider – og så giver det tryghed til forældrene.

“Vi vil skabe et attraktivt alternativ til at holde sin Blå Mandag i København og et fællesskab, der løfter byen”, siger Lars Brøchner, der er initiativtager til projektet med hjemmesiden www.blaamandagroskilde.dk.

Idéen bakkes op af et stærkt partnerskab bestående af Roskilde Handel, erhvervsFORUM, CORO, Co-lab Roskilde, RO’s Torv, Spar Nord og flere af byens aktører og støtter op omkring nye samarbejder på tværs.

Over 20 aktiviteter

Idéen er at forene en stribe kommercielle aktører, kommunale tilbud og uddannelsesinstitutioner og skabe et samlet og attraktivt, lokalt alternativ til en Blå Mandag i hovedstaden. Med Blå Mandag Roskilde vil konfirmanderne efter den fælles morgenmad kunne boltre sig i over 20 forskellige aktiviteter til lands, til vands og i luften. Hertil kommer shopping, tilbud, konkurrencer, fælles spisning og Blå afterparty med sodavand centralt i Roskilde. Alt sammen til en helt særlig konfirmandpris.

De unge i førersædet

“Oplægget er, at mor eller far kører dem ind til Roskilde, og så styrer de unge selv dagen. De kommer selv mere i førersædet”, siger Lars Brøchner.

Klatreskoven på Musicon er en del af konceptet.

I stedet for de bange anelser ved at sende de unge poder til hovedstaden, kan forældrene altså hvile trygt ved at konfirmanderne i stedet tumler rundt i Roskilde, hvor der oven i købet vil være sørget for regelmæssige shuttlebusser, der fragter de unge rundt mellem festlighederne.

Sammen som klasse

Initiativtageren har allerede indhentet ovenud positive tilbagemeldinger fra undersøgelser på tre af kommunens skoler samt fra rundspørger blandt kommunens præster.

God gammeldags limousinekørsel kan naturligvis også tilkøbes.

“For konfirmanderne er det tydeligvis ikke København, der trækker – de vil bare lave noget sjovt sammen som klasse”, fortsætter Brøchner.

Det er således godt nyt for de mange unge konfirmander i Roskilde og omegn og deres forældre, men også for de lokale aktører, der bl.a. inkluderer Roskilde Bumper Ball, Klatreskoven, Roskilde Racing Center og Roskilde Bowling.

Deltag i debatten
Del.