Schubert hyldes ved fødselsdagskoncert

0

Den populære klassiske klavertrio TRIO 1887 markererFranz Schuberts 221 års fødselsdag i Guldaldersalen på det tidligere Hotel Prindsen i Roskilde.

Den 31. januar er det 221 år siden, Franz Schubert blev født. Det bliver markeret med en fødselsdagskoncert d. 28. januar arrangeret af Franz Schubertselskabet, der har base i Roskilde.

Det kroatiske ensemble TRIO 1887 består af Petra Gilming, Sho Akamatsu og Branimir Pustički. De vil under koncerten blandt andet spille Schuberts Piano trio No. 1 i B-dur. Den klassiske pianotrio har base i Kroatien, men har spillet flere koncerter i Danmark.

600 værker på et kort liv
Den østrigske komponist og pianist Franz Schubert er kendt og elsket over hele verden for sine værker, især de flere end 600 lieder, der blev komponeret i løbet af hans kun 31 årige liv.

Blandt de mest populære lieder er Die Schöne Müllerin og Winterreise, der er komponeret til digte af Wilhelm Müller.

Schubertiade for 21. gang
Kærligheden til Franz Schuberts arbejde har også fundet vej til Danmark, hvor Franz Schubertselskabet hvert år afholder flere arrangementer til ære for komponisten. Blandt andet den årligt tilbagevendende Schubertiade, der i 2018 vil blive afholdt for 21. år i træk.

Fødselsdagskoncerten for Franz Schubert finder sted søndag d. 28. januar kl. 15 i Guldaldersalen på Hotel Zleep (det tidligere hotel Prindsen) i Roskilde.

Fakta:
Yderligere oplysninger på www.schubertselskabet.dk

Deltag i debatten
Del.