Robin Hood på Katedralen

0

Der er lagt op til, at årets musical på Roskilde Katedralskole
endnu en gang overgår sig selv.

Det startede helt tilbage i maj 2017 med de første brainstorminger om, hvilken historie der denne gang skulle spilles og synges fra scenen på Roskilde Katedralskole. Valget faldt på den klassiske historie om Robin Hood – og som det er blevet tradition på Katedralen, er arbejdet naturligvis hundrede procent elevstyret.

Det betyder, at alt hvad der vedrører forestillingen fra planlægning, manuskript og casting til scenografi, teknik og PR er fuldstændig i elevernes hænder.

Weekend på skolen
Det bliver til rigtig mange timer efter skoletid, og også til hele øve-weekender undervejs, fx forløbne weekend, hvor samtlige 104 involverede elever flyttede ind på skolen. Der var generalprøve søndag og premiere mandag for de 330 tilskuere, der er plads til i salen. Men herudover er der yderligere fem forestillinger for fulde huse.

En lille del af det store hold bag Robin Hood på Roskilde Katedralskole: Sofie Rasmussen, Laura Hjætting Veitland, Dea Hemin, Pernille Kæthius Pagh, Matthew Stephen Boddie, Aja Stokholm Bjørkmann og Gustav Dobel.

Hængt uden at dø
En anmelder fra Ungt Teaterblod gav sidste års forestilling fem ud af seks stjerner, og ambitionsniveauet er naturligvis mindst lige så højt i år. Således kan man på den scenografiske side både opleve en brynje syet af splitterne fra utallige øldåser, en purpurfarvet jakke med guldbroderier af en elevs farmor – og en vaskeægte hængning på scenen.

”Vi har haft en ekspert på besøg, der lærte os, hvordan man bliver hængt uden at dø. Der er sat nogle kroge op, som man ikke kan se, og skuespilleren har en sele klikket fast i wire, så han ikke hænger i rebet. Men det ser ekstremt virkeligt ud”, fortæller Aja Stokholm Bjørkmann.

Ingen kan undværes
Og således bliver der tilsyneladende lagt endnu et lag oven på tidligere års pragtpræstationer på Roskilde Katedralskole, og eleverne lader til at have en fest med arbejdet.

”Vi kan lave præcis den musical, vi har lyst til, og vi kan ikke undvære nogen”, siger Laura Hjætting Veitland. I løbet af weekenden bliver eleverne forkælet af deres pedel, som kommer for at lave aftensmad til hele flokken, som midt i alt arbejdet også får tid til at hygge sig.

”Vi arbejder benhårdt, men vi hygger os med det. Vi er stressede sammen, og det giver et enormt sammenhold”, siger Matthew Stephen Boddie.

Deltag i debatten
Del.