ØLBEHOLD – Nyt sundhedsprojekt til mænd

0

Nyt og anderledes løbehold – med en øl bagefter – skal få mænd op af sofaen og snøre løbeskoene.

”Find en kammerat, som trænger til at komme i gang med at bevæge sig, og som kan drikke en god øl, og meld jer til med det samme!”

Sådan lyder budskabet i et nyt sundhedskoncept, Ølbeholdet, der er udviklet af forfatter og fysioterapeut Niels Honoré i samarbejde med bryggeriet Mikkeller. Konceptet kombinerer således fysisk aktivitet med social hygge og en enkelt øl bagefter.

Gal med sundheden
Det første ølbehold starter i Roskilde mandag den 9. april. Derefter er tanken, at idéen skal spredes til resten af landet de kommende år.

”Den er ravruskende gal med sundheden i Danmark! Vi bliver tykkere og tykkere, mere og mere inaktive og den store tombola af livsstilssygdomme kaster flere og flere vindere op hver dag. Det er på tide, vi stopper op, hjælper os selv og mest hinanden med at få kigget hverdagen igennem og holdt hinanden oppe på en smule mere motion, lidt mindre guf og en lidt bedre kvalitet i både sex, søvn og madras”, forklarer partner i FysioDanmark Roskilde Niels Honoré.

Sjov forebyggelse
”Du får mig ikke til at gå til lægen” og ”jeg fejler sgu ikke noget” er klassiske automatreaktioner, når du puffer lidt til din gode kammerat. Den danske mand dør alt for tidligt, og de sidste år er ofte ret trælse, med sygdom, medicin og hospitalsbesøg. Det vil vi gøre noget ved på en anderledes måde, så det ikke kun er en løftet pegefinger, men også sjov, ballade og hygge”, tilføjer han.

Øl som løftestang
Omdrejningspunktet er bogen ”Altæderens guide til en sundere hverdag”, som på baggrund af den nyeste viden omkring mænds sundhed, tager fat i emnet med tyk humor og en anderledes sundhedsretorik for på den måde at få den danske mand til at reflektere lidt over egen adfærd og forhåbentlig blive en smule sundere.

Søren Runge, som er præsident i Mikkellers Running Club og medskaber af projektet, håber, at man med en mere moderne tilgang til øl, smag og social interaktion mellem mænd kan være med til at puffe nogle mænd ud af sofaen og ud til en hyggelig stund med lidt fysisk aktivitet og en god øl bagefter.

”Vi oplever i øjeblikket en meget stor interesse for mange af vores nye øltyper, og i vores univers har vi jo rigtig mange alkoholreducerede øl, som har masser af spændende smage og duftnuancer – og det passer rigtig godt ind i projektet omkring ølbehold. Vi glæder os til at starte hold 1 op i Roskilde og ser frem til at støtte op omkring forhåbentlig mange nye ølbehold rundt omkring i landet”, siger Søren Runge.

 

Deltag i debatten
Del.