Miljørådselever ”Sammen om Folkeparken”

0

Roskilde Kommunes projekt ”Sammen om Folkeparken” er i fuld gang og udvikler sig i samskabelse med kommunens borgere – både til indbudte workshops og andre steder, hvor borgerne mødes.

Tre miljørådselever fra Roskilde Gymnasium – Halfdan Naundrup Jepsen og Martin Murmann Voldby fra 1.z og Frederikke Bak Jakobsen fra 1.f deltog i Parkstafetten tirsdag d. 12. juni, hvor de stod på en stand og fortalte om projekt ”Sammen om Folkeparken” til byens borgere, som denne aften fik mulighed for at bidrage med deres idéer til projektet. Målet var at nå ud til så mange borgere som muligt og få deres input til fremtidens Folkepark. Antropolog Sine Primdahl, som er tidligere elev på gymnasiet, er ansat ved kommunen som tovholder på projektet, og hun og en kollega fra kommunen var også med på standen i tirsdags.

”Vi er alle tre glade for at få indflydelse på projekt Folkeparken. Vi synes, at det er vigtigt, at elevernes stemme bliver hørt, da det drejer sig om en park, som vi allesammen flittigt bruger”, forklarer Halfdan på vegne af de tre Amtet-elever, som har arbejdet med mere bæredygtige løsninger for regnvand i Folkeparken sammen med Roskilde Kommune.

I april havde gymnasiet en Grøn Skole-uge, hvor skolens elever var indbudt til en workshop om projektet og kunne komme med deres bud på fremtidens Folkepark, som skal kombinere regnvandsløsninger med rekreative tilbud til byens borgere. Og det var i den forbindelse, at de tre elever meldte sig på banen.

”Det har været enormt positivt indtil videre”, fortæller Halfdan, som er begejstret for at workshoppen på gymnasiet blev en succes, da mange elever var samlet til idégenerering. Nu glæder gymnasieeleven sig til at se det færdige resultat.

”Det er spændende at være med til noget som ikke bare for os, men også for kommunen er nyt. Og så er det også sjovt at skabe noget fra bunden af, som man senere kan se, bærer frugt, når det engang står færdigt.”

Deltag i debatten
Del.