Masser af kage i cykellandet

0

31 elever fra den internationale linje 1. F på Roskilde Katedralskole er netop hjemvendt fra en seks dages tur til byen Sassenheim i Holland, hvor de mødtes med omkring 190 gymnasieelever fra Rumænien, Tyskland, Finland, Sverige og værtslandet Holland.

Eleverne fra Katedralen havde selv hollænderne på besøg i februar, og nu var det altså deres tur til at besøge venskabsgymnasiet i Sassenheim – og blive privat indkvarteret i de hollandske familier. Og der var flere oplevelser, som eleverne studsede over i landet, som Danmark ellers ofte sammenligner sig med.

Cykler til alt
”Kulturforskellene var tydelige. Også i skolesystemet, hvor eleverne bliver testet hver uge”, fortæller Nicoline Christensen, der også hæftede sig ved den allestedsnærværende cykelkultur.

Det samme gælder for Phillip Clausen, der fik trampet en del i pedalerne.

”De cykler simpelthen til alt. Der var fx 45 minutter til stranden på cykel – og det gjorde de bare”, fortæller han.

Måske til at kompensere for de forbrændte kalorier oplevede han til gengæld at få serveret kage i hjemmet morgen, middag og aften.

”De spiser ufatteligt meget kage. Men da jeg spurgte efter havregryn til morgenmad, så vidste de knap nok, hvad det var”, fortsætter han.

Deltag i debatten
Del.